Ботевград. Министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар

...
Ботевград. Министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Предприемаме допълнителни мерки, за да дадем повече сигурност на гражданите на Ботевград

Ботевград. Министър Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и шефът на Групово дело „ Национална полиция “ гл. комисар Христо Терзийски организираха през днешния ден работна среща със състава на районно управление (на МВР) - Ботевград и с кметовете на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Те се срещнаха от близо с осъществяването на дилемите на полицейското ръководство, с проблемите, както и с редица въпроси, свързани със сигурността на региона и сложени от локалната власт.
районно управление (на МВР) - Ботевград работи в понижен състав, след огромните съкращения, осъществени през 2015 година - този проблем показаха и експертите и кметовете на общината, разясни на брифинг след срещата вътрешния министър. Той посочи, че е в Ботевград не поради случая Пелов, а тъй като още преди този момент е получавал сигнали за региона. Веднага вземаме няколко ограничения, конкретизира министър Радев. Първата от тях е, че ще оставне засиленото полицейско наличие до нормализиране на ситуацията. На второ място се договорихме да се организират такива срещи всеки месец, с цел да се отчитаме какво вършим за сигурността на жителите и с цел да чуем локалната власт дали работим в вярната посока и какво още можем да създадем. На трето място – няма да командироваме служители на реда от районно управление (на МВР) - Ботевград по морето по време на летния сезон, както и във връзка на други зародили събития. Вътрешният министър добави, че продължава цялостният разбор по случая с Пелов. Той уточни, че е удовлетворен от работата на Районното полицейско ръководство, а дали ще има промени – това ще стане ясно от разбора на професионалното управление. Министър Радев е уверил състава, че се поставят всички старания за усъвършенстване на изискванията на работа, за възстановяване на перспективността и опциите за кариерно израстване на чиновниците по този начин, че те да са стимулирани при осъществяване на отговорностите си.
Вътрешният министър разяснява и претенции избор на съмнение - Вслушвам се в рецензиите, не се тормозя, тъй като знам какво вършим в министерството. Министърът добави, че този който го е назначил може да изиска и неговата оставка.
По думите на гл. комисар Терзийски до сегашния миг не може да се приказва за съществени неточности при извършеното търсене на Пелов и Колев. Той уточни, че продължава анализът на осъществената полицейска работа по случая, въз основата на който ще бъдат направени съответните заключения и набелязани ограничения за възстановяване на цялостната полицейска активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР