Ботев взе 114-то Пловдивско дерби на фаза първенство и поведе

...
Ботев взе 114-то Пловдивско дерби на фаза първенство и поведе
Коментари Харесай

Ботев взе дербито с Локомотив и излезе еднолично трети, дебютант за “канарчетата“ със страхотен гол

Ботев взе 114-то Пловдивско дерби на фаза състезание и поведе с една победа в общия баланс - 41 победи против 40 за Локомотив. " Канарчетата " победиха с 2:1 при семейството си дербито против Локомотив. След нулево първо полувреме всичко най-интересно се случи през втората част. Първо в 57-та минута Димитър Илиев изпусна дузпа за Локо, а в 76-та Виктор Генев откри за Ботев. В 85-та минута новото попълнение на Ботев Джак Лейн вкара в дебюта си в 85-та минута, а крайното 2:1 оформи Димитър Илиев в 89-та минута.



Двубоят стартира с осъществяването на националния химн от страна на тенора Ивайло Михайлов. Феновете на Ботев направиха хореография в цветовете на българското знаме и транспарант.

Първи прецизен удар за един от двата тима. Емануел Току в петата минута стреля, само че Рейдър улови.

Последва неакуратен удар на Умарбаев.

В 8-та минута Умарбаев се оказа на границата на вратарското поле, само че не съумя да насочи прекрасен удра и прати топката над вратата.

В 11-та минута Неделев центрира от корнер, а Супрайен засече с глава, само че изстрела му беше над вратата.

В 16-та минута Антоан Бароан насочи неакуратен удар.

Сериозно напрежение в гостуващата агитка на Локомотив, която искаше да навлезе на терена. То беше потушено с кордон от служителите на реда.

В 35-та минута Току стреля неопределено.

Последва неакуратен удар на Бароан с глава.

В 42-та минута рисков удар на Карагарен от отдалеченост мина в навън.

В последните секунди на първото полувреме Неделев стреля, Рейдър не съумя да се намеси добре и мазета удара, само че при добавката със задна ножица Антоан Бароан вкара. Голът на Бароан обаче беше анулиран поради засада.

Малко по-късно Преслав Боруков се озова на добра позиция в наказателното поле, само че не направи добър удар и не уцели вратата.

Второто полувреме стартира с петминутна заря.

Втората част стартира с удар на Карагарен, който беше избит от Аргилашки, а при добавката Димитър Илиев стреля едва и вратарят на Ботев улови.

След това Бароан получи пас в наказателното поле и се оказа самичък против Рейдър, само че не съумя да го преодолее, само че и да беше вкарал голът още веднъж нямаше бъде зачетен, тъй като той беше в засада.

В 51-та минута удар на Па Конате беше избавен от Рейдър.

В 53-та минута Мертенс стреля от границата на наказателното поле, само че над вратата.

В 56-та минута Локомотив получи дузпа, откакто Умарбаев беше спънат в наказателното поле от Аргилашки. Зад топката застана капитанът на Локомотив Димитър Илиев, който пропусна, откакто Аргилашки хвана ъгъла и улови топката.

Малко по-късно Брахими получи в наказателното поле, само че стреля незабавно над вратата.

Малко по-късно Ред Рабей стреля от отдалеченост, само че Рейдър улови.

За Локомотив последва удар на Боруков, който беше неакуратен.

В 72-та минута формален дебют за Ботев направи новото попълнение Джак Лейн, който размени Антоан Бароан.

В 75-та минута Па Конате проби в наказателното поле и пусна към Неделев, само че Умарбаев съумя да избие в корнер. След неговото осъществяване Неделев центрира, а Виктор Генев се извиси с глава и откри резултата. Това беше второ следващо попадение за Генев в дербито, след попадението му и през есента.

В 84-та минута Неделев стреля от фаул, няколко играчи на Ботев се разминаха, а Рейдър мазета.

Само секунди по-късно Ботев удвои резултата. Новото попълнение Джак Лейн, който направи дебют за Ботев проби по доста добър метод, навлезе в наказателното поле и промуши топката сред краката на Рейдър - 2:0.

В 89-та минута Локомотив понижи, откакто топката доближи до Димитър Илиев е той осъществя с удар от границата на наказателното поле - 2:1.

С успеха пловдивчани към този момент събраха 39 точки и са еднолично трети пред Черно море, който е с 36 точки и сгреши през днешния ден при семейството си на Пирин. Локомотив е осми с 28 точки.

Следващият петък Ботев гостува на ЦСКА 1948, а Локомотив е хазаин на Берое.

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Самуел Супрайен, Джеймс Ето`о, Реда Рабей, Тодор Неделев Емануел Току, Мохамед Брахими, Антоан Бароан

Локомотив: Лукас Рейдър, Александър Василев, Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Димитър Илиев, Венсан Марсел, Преслав Боруков



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР