Ботев (Пловдив) се изправя тази вечер срещу Маритимо в мач

...
Ботев (Пловдив) се изправя тази вечер срещу Маритимо в мач
Коментари Харесай

"Ботев" мечтае за нова успешна европейска вечер

" Ботев " (Пловдив) се изправя довечера против " Маритимо " в мач реванш от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. " Канарчетата " се нуждаят от един гол, който значително ще им разреши да продължат напред.

Първата среща в Бургас преди седмица приключи 0:0, което оставя шансове и на двата отбора.

Пловдивчани са без огромната си звезда Тодор Неделев, който даже не се качи на самолета за Португалия. Халфът се контузи в първия мач и отпадна от сметките.

Това не е единственият проблем пред треньора Николай Киров, който до последно ще преценя дали да разчита на Фернандо Виана. Нападателят пострада в дуела с ЦСКА през уикенда и лекарите ще преценяват дали може да играе.

" Подготвени сме за сложен дуел, класата на нашия противник е огромна. Ние би трябвало да се възползваме от дребното шансове, които ще имаме в течение на срещата ", разяснява треньорът Николай Киров.

Според експерта тежката загуба с 2:6 през уикенда няма да се отрази на неговия тим.

" Във футбола най-съществен е идният мач. Този с ЦСКА към този момент сме го не запомнили и мислим единствено за " Маритимо ", добави треньорът.

Това е втори опит на пловдивчани да прескочат третия кръг на Лига Европа, откакто преди четири години отпаднаха без загуба. Тогава " Ботев " беше отхвърлен от немския " Щутгарт " след две равенства – 1:1 в България и 0:0 в Германия.

 След травмата на Неделев, погледите на всички са ориентирани към Косоко, който за последно ще играе за
© LAP.bg

След травмата на Неделев, погледите на всички са ориентирани към Косоко, който за последно ще играе за " Ботев ".

За финален път с екипа на " Ботев " ще играе Омар Косоко, който минава в " Ал Фуджайра ". Нападателят отпътува за Обединените арабски емирства след конфликта с " Маритимо ".

" Да си пожелаем Косоко да играе като за последно и да направи запаметяващ се сетен мач ", сподели на тръгване за Португалия президентът на " Ботев " Ангел Палийски.

Двубоят е довечера от 21 ч. и ще се излъчва в ефира на " Диема Спорт 2 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР