Ботев (Пд) стартира по отличен начин пролетния дял на шампионата.

...
Ботев (Пд) стартира по отличен начин пролетния дял на шампионата.
Коментари Харесай

Треньорско решение и златна резерва дариха Ботев с победа над Арда

Ботев (Пд) започва по отличен метод пролетния дял на шампионата. " Канарите " реализираха победа при визитата си на Арда с 2:0, която ги изкачи и до третото място във краткотрайното класиране. В воин за " жълто-черните " се трансформира появилият се като запаса Антоан Бароан. Таранът се разписа в 74-ата минута, единствено 240 секунди, откакто ловко бе пуснат в игра от Азрудин Валентич дружно с създателя на асистенцията Димитър Тонев. Дълбоко в добавеното време, нападателят направи по този начин, че Милен Стоев съдбовно да отклони кълбото в личната си мрежа.

Поражението е второ следващо, освен това домакинско, за Арда. Възпитаниците на Стамен Белчев обаче сами би трябвало да съжаляват за загубата, защото сътвориха два огромни пропуща посредством Румен Руменов и Светослав Ковачев.

Битката в Кърджали бе белязана от два неприятни момента. Първият от тях беше свадата сред Па Конате и Тонислав Йорданов, а вторият ще се запомни с хвърлена сигнална ракета от гостуващата агитка, която удари по рамото Иван Коконов.
 Снимка 564084
Източник:

Арда към момента се сещаше за кошмара от семейството на Лудогорец и започва много страхливо против Ботев. Пловдивчани заходиха рисково на няколко пъти към вратата на Василев, само че Конате и Неделев не направиха нищо значително.

Тодор Неделев изостри офанзива на Ботев в 9-ата минута, след която Дилан Мертенс насочи паралелно на голлинията подаване. Бързата топка не бе засечена от изненадващо озовалия се в зоната за възможен гол Виктор Генев.

Гостите от Пловдив дебнеха за пробойни в защитата на " сините ", като преференциален късмет за акция се откри пред Емануел Току в 17-ата минута. Африканецът подсигури отличен кулоар за добър завършващ удар на Реда Рабей. Халфът обаче разочарова с топка високо в навън.
 Снимка 564082
Източник:

Домакините имаха неоснователни искания за дузпа в 19-ата минута, когато Виктор Генев легна на шпагат и мазета с тяло шут по земя на Тонислав Йорданов. Футболистите на Арда погледнаха с очакване към съдията Димо Димов, само че повторенията демонстрираха, че кълбото мъчително среща ребрата на опитния бранител.

Новото попълнение на " канарите " Мохамед Брахими можеше да впечатли гостуващата агитка с дебютно попадение в 27-ата минута. Дошлият от Пирин футболист остана самичък против Василев и чукна топката около някогашния юношески национал. Докосването му се оказа прекомерно мощно и по този начин легионерът затвори възможния си ъгъл за пукотевица.

Първият прецизен изстрел в мача беше регистриран с настъпването на 41-ата минута. Дилан Мертенс насочи мощен шут от междинна отдалеченост, който затрудни Василев, само че въпреки всичко той поправи грешката си още преди Брахими даже да се бе пробвал за добавка.
 Снимка 564081
Източник:

Първата част приключи с опит за технично осъществяване от Иван Тилев. Бившият футболист на Септември (София) настройки топката на десния си крайник и шутира към левия ъгъл на Ханкич. Техничарят получи аплаузите на публиката, само че не и задоволство от маркиран гол, да вземем за пример.

От нищото напрежение на терена се появи в 54-ата минута, когато Па Конате и Тонислав Йорданов се скараха поради противоречив тъч. В кавгата се включи и Иван Тилев, което повиши равнището на псувните и побутванията. В последна сметка съдията Dимов потуши драмата с публични предизвестия.
 Снимка 564094
Източник:

Арда имаше повече от добра опция да означи в 56-ата, когато Тонислав Йорданов се озова настрана от вратата на Ботев и нямаше спънка за това да насочи първокласен удар. Нападателят изневери в решителния момент и шутира едва в ръцете на Ханкич.

Феновете на Ботев (Пд) се демонстрираха в отрицателна светлина с настъпването на 61-ата минута. Тогава ултрасите хвърлиха сигнална ракета на терена, която закачи капитана на домакините Иван Коконов. Опитният футболист изпита болежка, само че не преигра ненужно и дуелът продължи без някакво спиране.

Пред Арда се откри най-чистото голово състояние в мача към този миг. Давид Кики навлезе от фланга и почете включването на Румен Руменов. Атакуващият халф хвана в крачка и Ханкич, само че изстрелът му в далечния ъгъл не откри задачата.

Ботев (Пд) откри резултата в 74-ата минута. А огромният принос за попадението имаше треньорът Валентич. 240 секунди по-рано, той пусна в игра Димитър Тонев и Антоан Бароан. Именно този тандем създаде и скъпия гол за " жълто-черните ". Първият пусна разсичащ пас сред центъра на кърджалийската защита, а останал самичък против Василев, френският нападател не сбърка с хубав удар по диагонала.

Всички последователи на " Арена Арда " се хванаха за главата, откакто техните любимци сътвориха втори величествен пропуск пред вратата на Ботев. В 81-ата минута Светослав Ковачев се оказа безусловно непокрит и просто трябваше да насочи топката в мрежата. Бившият гений на Лудогорец обаче направи по-трудното и от пет метра стреля доста, но доста, високо в навън!
 Снимка 564091
Източник:

До края безсилието на Арда докара и до автогол в мрежата на кърджалийци. Дълбоко в добавеното време, Антоан Бароан сътвори задоволително ужас в наказателното поле и опита подаване към непокрития Тонев. В този момент крайник протегна Милен Стоев, който съдбовно отклони топката в личната си врата за крайното 0:2.

В идващия кръг на Ботев следва тракийско дерби с Берое. Арда ще има тежка аудиенция на борещия се за своето избавление Пирин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР