Бостън Селтикс записа осма поредна победа, след като се наложи

...
Бостън Селтикс записа осма поредна победа, след като се наложи
Коментари Харесай

Бостън Селтикс с 8-а поредна победа, личен рекорд на Антетокумбо срещу Кливланд

Бостън Селтикс записа осма поредна победа, откакто се наложи над Атланта Хоукс със 129:108 вкъщи, а Кайри Ървинг вкара 24 точки в три третини игра за “келтите”. Също по този начин персоналната му статистика се добавя от пет асистенции, пет битки и четири блокади.

Той наниза 12 точки единствено в първата част, а отборът му с помощта на тях дръпна с 23:5. А две минути преди да изтече третия интервал Бостън мина границата от 100 точки. Джейсън Татъм вкара 22 точки за Бостън, а Маркъс Морис с 20 и Гордън Хейуърд с 19 бяха идващите топ-реализатори. С този триумф Бостън към този момент има 18 победи и 10 провали, заемайки 2-ата позиция в Атлантическата дивизия. Атланта е на предпоследното място в цялата Източна конференция.

Шампионите от Голдън Стейт се оправиха със Сакраменто със 130:125, като Клей Томпсън вкара тройка 38.5 секунди преди сирената. Стеф Къри приключи мача с два тъкмо изпълнени наказателни удара, като общо има 35 точки, 7 битки и 6 асистенции. Томпсън пък завърши с 27 точки и 9 битки, до момента в който Кевин Дюрант е с 33 точки, 8 битки и 7 подавания. Голдън Стейт е отпред в Тихоокеанската дивизия с 20 победи и 10 провали, като за първи път на подобен стадий от сезона в последните три години имат толкоз доста загуби. Само преди два дни те паднаха от водача в НБА Торонто с 20 точки вкъщи, а през днешния ден демонстрираха друго лице и в края третата част бяха отбелязали 103 точки. Последваха 8 минути с поврат за “кралете”, само че в последните 3:03 минути гостите от Оукланд отнесоха съперника и взеха успеха. Кевин Дюрант вкара 13 точки в четвъртия интервал, а Дреймънд Грийн приключи с 14 точки и 10 рибаунда.

Приятната изненада на сезона Денвър Нъгетс се оправи с Оклахома Сити със 109:98 и води в Северозападната дивизия с 19 победи и 9 провали. Никола Йокич означи 24 точки, Джамал Мъри се отличи с 19. Гостите от Оклахома Сити, които са втори в тази дивизия със 17/10, изгубиха огромната си звезда Ръсел Уестбрук, който беше отхвърлен от игра дружно с Мъри от домакините. Двамата се разгорещиха прекомерно и съдията ги в профил. До момента на изгонването Уестбрук беше отбелязал 13 точки и неговата липса се оказа по-важна за отбора му. Пол Джордж вкара за Тъндър 32 точки, а Стивън Адамс добави 26.

Портланд хвърли бомбата на вечерта, откакто надделя Торонто със 128:122, а Деймиан Лилард се отличи с 24 точки. Гостите остават едноличен водач в цялата Лига, като това е едвам тяхна осма загуба в 31 мача. Домакините от Портланд са на 3-а позиция в Северозападната дивизия с 16/13. След две следващи провали Трейлблейзърс демонстрираха темперамент и взаимозаменяемост, а Зак Колинс вкара 16 точки. Сет Къри завърши с 13 точки, само че 9 от тях бяха решителни тройки в четвъртата част. За Раптърс Кауи Леонард се върна в игра след пропуснати два мача поради контузия и вкара 28 точки. Кайл Лоури не игра за гостите поради травма на лявото бедро. Портланд поведе с 16 точки в четвъртата част и макар че в един миг гостите редуцираха пасива единствено на 2, не им се получи да извърнат развоя на срещата.

Янис Антетокумбо счупи персоналния си връх, откакто наниза 44 точки при триумфа на Милуоки със 114:102 над Кливланд и тимът продължава да води в Централната дивизия с 19/9. Представянето на гръцко-нигерийския център изцяло констрастираше с това в сряда, когато едвам стигна 12 точки при провалянето против Индиана. Той имаше 14 сполучливи от 19 стрелби от игрови обстановки, 16 от 21 от наказателната линия, като добави 14 битки и 8 асистенции. Крис Мидълтън, който е вторият изпълнител на Бъкс, не игра поради разтежение в ръката. За гостите от Кливланд, които са във втората половина на Изток, 23 точки наниза Джордан Кларксън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР