БОСТЪН (AP) — Петима гласоподаватели на републиканци и демократи в

...
БОСТЪН (AP) — Петима гласоподаватели на републиканци и демократи в
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Масачузетс са последните, които се опитват да не допускат Тръмп до гласуването заради нападението от 6 януари

БОСТЪН (AP) — Петима гласоподаватели на републиканци и демократи в Масачузетс са последните, които оспорват правото на някогашния президент Доналд Тръмп да се яви на републиканците гласоподаване на първичните избори, потвърждавайки, че няма право да заема служба, тъй като е насърчил и не е направил малко, с цел да спре офанзивата на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати.

Оспорването беше подадено късно в четвъртък до кабинета на държавния секретар на Масачузетс Уилям Галвин преди първичните президентски избори на 5 март. Държавната комисия за гласоподаване би трябвало да се произнесе по оспорването до 29 януари.

Оспорването, сходно на тези, подадени допълнително от дузина други щати, се основава на 14-та корекция на конституцията, която не разрешава на всеки да има служба, която преди този момент е положила клетва да пази конституцията и по-късно „ се е присъединила във въстание или протест “ против страната или е оказала „ помощ или разтуха “ на нейните врагове.

В своето несъгласие от 91 страници гла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР