Босненските прокурори повдигнаха обвинения срещу осем души за управление на

...
Босненските прокурори повдигнаха обвинения срещу осем души за управление на
Коментари Харесай

Босна изправи на съд осем души за трафик на хора

Босненските прокурори повдигнаха обвинявания против осем души за ръководство на мрежа за трафик на хора, която е принуждавала малолетни да правят джебчийство в туристически обекти в Париж и други френски градове. Престъпната група е функционирала сред 2012 година и 2015 година и е „ проработила “ съвсем 3 милиона евро (3,5 милиона долара), осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС и " Нова телевизия ".

 

Осемте мъже бяха упрекнати в " проведена престъпност, интернационален трафик на хора, подправяне на документи, пране на пари и рушвет " както в Босна, по този начин и във Франция, заяви прокуратурата. Заподозрените са наемали дами, деца и малолетни в Босна, които след това са били превозени във Франция, с цел да бъдат принудени да правят обири и джебчийство на публични места, подлези, музеи.

Бивш чиновник на босненското посолство в Париж е бил обект на по-ранна инспекция поради съдействие на организацията и е наказан, откакто е приет за отговорен. Сред обвинените има и общински чиновник. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР