Bosch ще представи изключително футуристичен продукт в рамките на изложението

...
Bosch ще представи изключително футуристичен продукт в рамките на изложението
Коментари Харесай

Автономната коцепция на Bosch представя бъдещето на градския транспорт

Bosch ще показа извънредно футуристичен артикул в границите на ревюто CES. Наречен просто Concept Shuttle, моделът се отличава със моден екстериор и " външна обвивка, направена от екрани и стъкло ". Уникалният жанр се придвижва и в кабината, защото Bosch са се насочили към лек и минималистичен дизайн. Превозното средство има четири самостоятелни седалки, две от които разполагат с екран за информация и развлечение. То разполага с WiFi връзка и опция да прави рекомендации и редица видове резервации за събития наоколо.



Една от най-интересните характерности на интериора е високотехнологичната система, оборудвана с камери, която ревизира дали пасажерите не не помнят или оставят нещо след себе си. Ако някой не помни чантата си, системата ще му алармира през неговия смарт телефон. Камерите могат да се употребяват и за разкриване на дъвка върху седалките или на преобърната чаша за кафе. Те ще предупредят операторите, че транспортното средство би трябвало да бъде почистено, а по-късно колата ще вземе нужните ограничения.

Софтуерът е надъхан в режим “на повикване”, като за задачата ще се употребяват смарт телефоните на потребителите. Алгоритъмът ще разпознава най-близката кола и ще търси други консуматори, които желаят да пътуват по сходен маршрут.

Според Bosh това ще облекчи трафика в градовете и по едно и също време с това ще понижи разноските за транспорт на пасажерите. Към момента компанията не разкрива доста детайлности, само че е ясно, че моделът към този момент разполага със система за електрическо задвижване и такава за следене на равнището на батерията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР