Бос по стърнището“ е издаден през 2013 година, а миналата

...
Бос по стърнището“ е издаден през 2013 година, а миналата
Коментари Харесай

Мемоарен роман на Зденек Сверак на български

 Снимка „ Бос по стърнището “ е публикуван през 2013 година, а предходната Ян Сверак – наследник на Зденек Сверак, режисира филм по книгата.
Историята споделя за малко момче, което напуща Прага и отпътува със фамилията си в провинцията, в родното място на татко си по време на Протектората. Пестеливо и с иронична усмивка създателят споделя за това не напълно радостно време на Втората международна война.
Събитията, атмосферата, всичко в книгата е предадено с майсторско перо, като книгата е по-скоро за възрастни, в сравнение с за деца.
За страдание оформлението е несъответно на наличието на романа, който в истинския си тип е с рисунки на създателя и с твърди корици с обложка.
Зденек Сверак е знакова фигура в Чехия. Заедно с Ладислав Смолак той е ездин от „ бащите “ на театъра на Яра Цимерман. Пише сюжети от началото на 90-те, които синът му режисира и по този начин се раждат филмите „ Начално учебно заведение “, „ Коля “, който печели „ Златен глабус “ и „ Оскар “, „ Тъмносин цвят “, „ Пункт за амбалаж “, „ Бос по стърнището “. Сверак е притежател три пъти на литературната премия „ Магнезия литера “, както и други многочислени награди за филми и социална активност.
Премиерата е тази вечер (14 юни) от 18 часа в Чешкия център в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР