Боряна Пандова, често наричана от приятелите си Буря, е фотограф

...
Боряна Пандова, често наричана от приятелите си Буря, е фотограф
Коментари Харесай

20 въпроса: Боряна Пандова

Боряна Пандова, постоянно наричана от приятелите си Буря, е фотограф с тъкмо око за детайла и все по-смели хрумвания. Напоследък тя все по-често показва работата си и в изложения. Миналата година, а при започване на тази - " Само минутка " в Credo Bonum, селекция от фотоси, в които снима избрани местоположения два пъти с една минута разстояние.

Сега идва времето за - изложбата открива на 1 октомври, съчетава снимка и статуя от рециклиран материал, основани от Пандова, Мария Паунова и Ивайло Митев. " Боклукът ни е хванал в клопката на един непрекъснат трансфер на материя и отговорности ", споделят те и с експозицията хвърлят взор към желанието на актуалния свят да рециклира отпадъка си, културата си, предишното си.

" Защото в природата " отпадък " няма, всичко в нея просто минава от едно положение в друго. Боклукът сме го измислили ние и даже да не е от най-бляскавите ни открития, то сигурно е от най-мащабните. " Изложбата, част от цикъла планове " Обекти на невниманието " на Пандова, продължава до 21 октомври.
Като какъв човек се определяте?
Като стихия.
Нещото, в което вярвате безусловно?
В грубите ръце и в най-малко три невъзможни неща още преди закуска. После трите неща стават и закусваме.
Любимият ви миг от деня?
Много рано заран, когато всичко има късмет да се случи, само че към момента не се възползва и стои безшумно на мястото си. В допълнение, заран бузите на децата ми са най-сладки за целуване, затова постоянно не си доспиват.
Капитал - брой 39 Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да сготвя на децата.
Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Не имам вяра да ми се наложи - петгодишните цепят мрака, само че въпреки всичко: играя си с машини, които могат да трансформират концепциите в картинки. Не е мъчно да се заразиш с снимка - тя се е разположила еднообразно покрай магия и просвета, а тези непредсказуеми най-малко 10%, които побъркват любознанието, я вършат напълно неустоима.
Как си почивате?
Само в случай че съумея да си изпрося масаж.
Какво ви зарежда?
Светещите хрумвания. По̀летът на въображението. Пирин.
Какво ви разсмива?
Най-често спонтанните (авто)иронични мнения, които хвърчат във всички направления и дни. Това е специалитет на фамилията ни.
Какво ви натъжава?
Липсата на лично мнение, да вземем за пример. Иначе съвсем всичко може да ми отключи минорното. Лесно се наскърбявам.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Здравеопазване 3 Вечерни вести 1 Здравеопазване 2 Политика 3 Политика 1 Здравеопазване 2 Политика 3 Политика Какво ви вбесява?
Подлеците. Арогантността.
Личност, на която се възхищавате?
На Тодор, с който споделям креативен и битови безредици от две десетилетия.
Кое свое качество харесвате най-вече?
С страстите съм до кръв. Неудобното е, че колкото ми харесва, толкоз и ме наранява. Качество с недостатък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР