Борусия Дортмунд записа убедителна победа срещу гостуващия Байер Леверкузен с

...
Борусия Дортмунд записа убедителна победа срещу гостуващия Байер Леверкузен с
Коментари Харесай

Дортмунд изпи четири аспирина и се подготви за Барселона

Борусия Дортмунд записа безапелационна победа против гостуващия Байер Леверкузен с 4:0. „ Жълто-черните “ преобладаваха през всичките 90 минути и справедливо се поздравиха с триумфа. Головете за отбора на Люсиен Фавър означиха Пако Алкасер в 28-ата, Марко Ройс в 50-ата и 90-ата минута и Рафаел Герейро в 83-ата минута.

В 22-ата Карим Белараби шутира отдалеко, само че топката излезе в навън.

В 24-ата вратарят на Леверкузен Лукаш Храдецки направи отлично двойно избавяне след изстрели на Марко Ройс и Юлиан Брант.

Секунди по-късно основна интервенция на Мануел Аканжи предотврати гол за Байер след изстрел на Карим Белараби.

Домакините поведоха в резултата в 28-ата минута. Хакими се възползва от недоразумение сред Надим Амири и Белараби, след което центрира към Алкасер и испанецът означи.

В 33-ата минута Томас Дилейни стреля, само че топката отскочи от тялото на Джонатан Та и се удари в ръката му. След консултация с ВАР съдията Даниел Зийберт реши, че това не е било умислено и не бе отсъден углавен удар. В тази обстановка тогава Хакими шутира и след рикошет в тялото на Храдецки се отби в гредата.

Леон Бейли, който сепояви на почивката, можеше да изравни още в 48-ата минута, само че още веднъж Аканжи бе последната бариера пред гола.

Секунди по-късно Кай Хавертц изведе Балараби, само че неговият изстрел беше неакуратен.

Дортмунд означи втори гол в 50-ата минута. Аканжи откри Санчо по дясното крило, след което младокът подаде към Ройс и капитанът нямаше по какъв начин сбърка – 2:0.

В 63-ата минута Хавертц стреля с левия крайник, само че Бюрки избави.

В 83-ата минута Дортмунд проведоха страхотна офанзива на скорост. Санчо напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле. Там Герейро засече за класическото 3:0.

До края на мача имаше време за още един гол за „ жълто-черните “. В последната минута на постоянното време за повторно се разписа Марко Ройс след подаване на Якоб Ларсен.

С успеха си през днешния ден Борусия Дортмнд се изкачва на първата позиция с 9 точки, до момента в който Леверкузен са шести със седем точки. В идващия кръг Дортмунд гостува на Айнтрахт, а Леверкузен приема Унион Берлин.

Ето и всички резултати от мачовете в Бундеслигата в събота следобяд:

Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Унион Берлин – Вердер Бремен 1:2

Майнц – Херта 2:1

Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 4:0

Република България Лайпциг – Байерн Мюнхен играят по-късно от 19:30 часа .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР