Борусия Дортмунд удари ПСВ Айндховен с 2:0 и се класира

...
Борусия Дортмунд удари ПСВ Айндховен с 2:0 и се класира
Коментари Харесай

Борусия сломи ПСВ и се класира на четвъртфинал

Борусия Дортмунд удари ПСВ Айндховен с 2:0 и се класира на четвъртфинал в Шампионската лига. Първата среща приключи 1:1.

Германците пуснаха първа кръв още в третата минута, когато към пеналта на гостите се сътвори сериозен ужас. Юлиан Брандт откри Джейдън Санчо и англичанинът стреля относително едва, само че извънредно точно в долния ляв ъгъл - 1:0!
 Снимка 657253
Източник:

" Жълто-черните " продължаваха да основават рискови акции, а най-интересната от тях пристигна след страхотна композиция сред Брандт и Дониел Мален. Юлиан получи и стреля след леко завъртане, само че вратарят избави. Мален безусловно връхлетя върху топката и опита зрелищна добавка, само че Валтер Бенитес съумя да реагира за втори следващ път, този път с крайник.

Като цяло вестфалци преобладаваха първата част и това се отрази в статистиката - 9:5 удара (4:2 точни) и 61% притежаване на топката. Големият проблем на нидерландите обаче беше в сериозната липса на заостреност и гъстота в играта им.

След почивката Мален още веднъж се отличи с точна пукотевица, само че стражът на ПСВ отново беше на висота. Постепенно гостуващият тим се окопити и все по-често поглеждаше напред. Влезлият като запаса Ървинг Лозано сподели какво може и беше 

покрай попадение осем минути след рестарта, само че топката разтресе лявата греда след далечната му зверска тупалка!

Никлас Фюлкруг би с глава в обсега на вратаря, само че към средата на второто полувреме надалеч повече работа имаше стражът на Борусия Грегор Кобел. Особено значима беше намесата му с една ръка против Йохан Бакайоко, който бе на път да откри сполучливо близкия ъгъл. За похлупак голмайсторът Санчо се контузи и напусна наложително.

Напук на игровото преимущество за гостите през второто полувреме, Борусия заби втори гол, който обаче беше анулиран от VAR. Фюлкруг вкара от придвижване след центриране на влезлия като запаса Марко Ройс, само че ръката му е била в състояние на засада съгласно комплицираните компютърни чертежи...

Дълбоко в добавеното време Люк де Йонг излезе самичък против вратаря, само че стреля над вратата! Секунди по-късно Борусия контраатакува и Марко Ройс се възползва от груба неточност на бранител, с цел да ликвидира интригата.
 Борусия (Дортмунд) - Вердер Бремен 2:1 в мач от Бундеслигата
Борусия (Дортмунд) беше с човек по-малко, само че победи Вердер Бремен

Жълто-черните бяха с човек по-малко цяло второ полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР