Борусия Дортмунд очаквано нямаше никакви трудности при преодоляването на първия

...
Борусия Дортмунд очаквано нямаше никакви трудности при преодоляването на първия
Коментари Харесай

Дортмунд с лекота сготви треторазреден съперник за Купата

Борусия Дортмунд предстоящо нямаше никакви компликации при превъзмогването на първия кръг от шампионата за Купата на Германия. Тимът на Люсиен Фавр победи на открито с 2:0 третодивизионния Юрдинген, за който цялостен мач изигра дългогодишния някогашен състезател на „ жълто-черните” Кевин Гроскройц. Гостите демонстрираха премного футболни причини за постигането и на по-изразителен триумф, като направиха стабилен брой пропуски пред вратата на домакините.

Първата заплаха в мача малко изненадващо беше в интерес на домакините. В 7-ата минута Роберто Родригес получи опция да стреля от границата на наказателното поле и не се поколеба. Това докара до ефектно избавяне от Марвин Хиц.

Впоследствие напълно предстоящо „ жълто-черните” постановиха своето превъзходство. В 15-ата минута Матс Хумелс се извиси при центриране от ъглов удар и стреля рисково към горния десен ъгъл. Стражът на домакините Лукас Кьонихсхофер съумя да парира.

В 28-ата минута сериозен пропуск направи и капитанът Марко Ройс, а до края на полувремето и Нико Шулц, и Джейдън Санчо не съумяха да преодолеят сполучливо вратаря на Юрдинген.

Веднага след почивката Дортмунд най-накрая наруши нулевото реми. Мануел Аканджи се трансформира в непредвидения помощник за Ройс, който откри пространство за пробив през центъра на защитата и вкара от близко за 1:0.

Мачът на процедура завърши 20 минути преди края си, когато Пако Алкасер осъществя второто попадение. Испанецът за следващ път сподели уменията си при директните свободни удари и по безукорен метод подсигури триумфа на „ пчеличките”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР