Борусия Дортмун постигна 6-а поредна победа в Бундеслигата от началото

...
Борусия Дортмун постигна 6-а поредна победа в Бундеслигата от началото
Коментари Харесай

Дортмунд смачка Херта и се изравни по точки с Байерн

Борусия Дортмун реализира 6-а поредна победа в Бундеслигата от началото на календарната 2023 година, откакто надигра Херта Берлин с 4:1 дуел от 21-ия кръг на немския шампионат. Победата за „ жълто-черните “ бе подпечатана след голове на Карим Адейеми, Дониел Мален, Марко Ройс и Юлиан Бранд, до момента в който почетното попадение за берлинчани вкара Лука Тузар.

С триумфа отборът на Един Терзич се изравни на върха във краткотрайното класиране с Байерн Мюнхен, като двата тима имат по 43 точки. Херта пък остава на предпоследното 17-о място със 17 точки.

В първите минути от мача нито един от двата отбора не можеше да вземе самодейността в срещата, като в 21-ата минута топката стигна до Флориан Нидерлехнер, чийто удар бе избавен майсторски от Грегор Кобел.

В 27-ата минута Нико Шлотербек се пребори за една висока топка с футболист на Херта и подаде към Марко Ройс. Капитанът на Дортмунд потегли на рейд в противниковата половина и пусна извеждащ пас за Карим Адейеми. Младият немец бе фронтално против вратата на гостите, като се измъкна на чиста позиция и прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно „ жълто-черните “ нанесоха втория си удар в мача. Карим Адейеми подаде топката към Дониел Мален, който я пусна под плонжа на Оливер Кристенсен.

Херта можеше да се върне в мача в 37-ата минута, когато Марко Рихтер стерля, само че Кобел избави.

Гостите от Берлин започнаха по-силно втората част и още в 47-ата минута понижиха изоставането си, лед като Лука Тузар получи страховит пас от Суат Сердар и стреля. Топката рикошира в гредата и влезе в мрежата – 2:1.  

Четири минути по-късно Кобел направи ново избавяне при шут на Нидерлехнер.

Джейми Байноу-Гитънс влезе в наказателното поле в 65-ата минута, с цел да засече подаване, само че Оливър Кристенсен е нащрек и избави.

Вестфалци стигнаха до трети гол в 76-ата минута, когато Марко Ройс вкара от директен свободен удар, при който той стреля от границата на наказателното поле, трансферира стената и остави беззащитен стража на гостите.

Две минути по-късно удар на Джуд Белингам след контраофанзива бе блокиран от защитник на Херта.

Осем минути преди края на постоянното време топката стигна до Тузар, само че шутът му с левия крайник бе доста неакуратен.

В 90-ата минута Байноу-Гитънс пресече пас в половината на Херта и потегли на пробив, разминавайки няколко футболисти на гостите. Стигайки до дъгата, младият англичанин пусна извеждащо подаване към Юлиан Бранд и останал самичък против вратаря, германецът не сгреши, вкарвайки четвърти гол за своя отбор.

До края на мача резултатът остана неизменен, макар че и двата тима имаха по оше един късмет за попадение. 

Така Борусия Дортмунд се изравни по точки с Байерн Мюнхен, като двата тима влязоха в календарната 2023 година с разлика от 9 точки в класирането в интерес на баварците. Борусия обаче съумя да навакса изоставането си в границите на 6 мача и по този начин борбата на върха в Германия е повече от завързана, защото Унион Берлин е с равни точки с Байерн и Борусия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР