Борсово търгуваният строителен фонд SPDR Homebuilder затвори онзиден при цена

...
Борсово търгуваният строителен фонд SPDR Homebuilder затвори онзиден при цена
Коментари Харесай

Възстанови ли се имотният пазар след спукването на последния балон?

Борсово търгуваният строителен фонд SPDR Homebuilder затвори онзиден при цена за акция от 45,65 $, което е по-високо от цената му през февруари 2006 година, когато скъпите книги на институцията се търгуваха против 44,7 $ за акция, написа в Дъг Френч в нова публикация. Според стандартната логичност, това значи, че:

" Заедно със мощния трудов пазар, ниските цени на ипотеките подкрепиха увеличението на търсенето на жилища ", разяснява икономистът от Zillow Матю Спийкмън пред CNBC. " Изключително дребното разгласи за продажба, изключително в ниските ценови сегменти, остават тревожни и могат да спомогнат за внезапното повишаване на цените на жилищата. "

Е, значи всичко е наред на имотния пазар. Цените на жилищата набъбнаха и даже надвишиха цената си от 2006 година " Цените във Финикс набъбнаха с 0,5% през октомври 2019 година по отношение на септември и с 5,8% на годишна основа ", написа wolfestreet.com. " За осемте години от септември 2011 година те съвсем се удвоиха. "

Сходна е картината и другаде, да вземем за пример в Лас Вегас, където те са със 118% по-високи, в сравнение с през март 2012 година В Сан Диего също порастват с 3% на годишна база през последния октомври.

Същевременно съгласно създателя Кийт Джъроу 25 млн. ипотеки са предоговорени през последната година, а милиони притежатели на жилища не са плащали години наред. " Видях отчети, съгласно които някои притежатели не са обслужвали заемите си пет, шест, седем или осем години и не са понесли никакви последствия ", написа тя. " Да не би те да са се изнесли? Не, доста от тях живеят в тези парцели и мога да си ги показва по какъв начин просто се смеят на обстановката. "

По думите ѝ милиони души са рефинансирали заемите си в кеш и макар покачването на цените на жилищата те въпреки всичко нямат средства. " 2006 година беше просто луда ", написа Джъроу. " Бяха изтеглени 320 милиарда $ в брой единствено през тази година и този дълг оказа помощ на стопанската система да продължи да пораства, въпреки че към този момент се виждаха приближаващите проблеми. "

Много ипотеки не са предоговаряни просто един път, а по два и три пъти. Повече от десетилетие след взривяването на последния балон доста от длъжниците към момента обслужват високорисковите си заеми, вместо да ги изплатят авансово. Това значи, че на пазара има доста сенчести инвентории, които просто чакат идващия срив.

Колкото за това, че " в случай че изтеглите 25 млн. ипотеки и не им позволите да бъдат изплатени предварително, това сигурно ще окаже влияние върху пазара и в действителност то стартира да обръща цените през 2012 година На някои пазари феноменът се усети година по-късно и доста хора си помислиха, че най-лошото е минало.

Днес фондовите пазари са изгубили връзка с облагите и действителността, в това число и що се отанся до акциите на Homebuilder. Фактът, че повече от десетилетие по-късно на пазара не престават да се следят изкривяванията, настъпили при последния балон, значи, че когато пристигна пазарен срив 2.0 обстановката ще е доста, доста по-тежка /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР