Борисов се изказа твърде прибързано по случая „Навални” и доста

...
Борисов се изказа твърде прибързано по случая „Навални” и доста
Коментари Харесай

Нинова захапа Борисов заради Навални

Борисов се изрече прекомерно преждевременно по случая „ Навални” и много спорно на това, което прави в България. Това съобщи пред БНР водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Тук той погазва демократични правила – погазва парламентарната република, погазва права на хора”, уточни тя.

„ Вече направихме коментар. Трябва да се подсигуряват правото на отбрана и обективен правосъден развой за господин Навални и това вътрешен въпрос за Русия. Това е нашата реакция. Трябва да се подсигурява правосъдният развой да се обективен и правото му на отбрана и живот. Това е апел за съблюдаване на демократичните правила “, сподели още Нинова.

Във връзка с консултациите, които тази седмица Българска социалистическа партия започва, Нинова съобщи, че към този момент са извършени срещи с към 35 партии и цивилен сдружения.

„ Обединява ни една цел – да си помогнем да подсигуряваме транспарантен и почтен избор, да дадем на хората вяра и сигурност, с цел да излязат да гласоподават. Не е толкоз рисково поради заболяването. Всяването на страха у хората от заболяването е целеустремено, с цел да ограничи интензивността “, съобщи Нинова.

„ Призоваваме всички български жители да упражнят правото си на глас – както намерят за добре и за която партия избират, само че да гласоподават. Един от методите да се промени моделът на ръководство на страната е всеобщото гласоподаване. За това сме се обединили, всеки със своите благоприятни условия и сили, с цел да си оказваме помощ.

Ние като партия, която има членове в СИК, а те са покровители и наблюдаващи. Заедно ще създадем редом броене и ние като парламентарна мощ да внесем в Народното събрание част от техните претенции за видеонаблюдение на процеса на преброяване на бюлетини и сключване на протокола и за изчистване на „ мъртвите души “ от описите посредством дейна регистрация.

Вече го направихме и предложенията са на масата на депутатите. Ще ги гледаме евентуално още другата седмица “, сподели още тя.

„ 4 години внасяме свои оферти. Нежеланието на ръководещите да ги одобряват демонстрира, че не желаят почтен избирателен развой. Неподкрепяйки предложенията ни, те застават против хората”, акцентира тя.

По мотив отхвърли, който социалистите получиха от „ Има подобен народ”, Нинова съобщи, че не са канили партията на Слави нито за предизборна, нито за следизборна коалиция. „ Разговорите са за почтени избори Поканихме ги за една демократична полезност. Ако отхвърлят да се причислят, мисля, че загубата е за тях.

Продължаваме напред дружно с тези, които считат, че можем да променим и изборния развой, и модела на държавата”, сподели още водачът на социалистите.

Тя добави, че на идните парламентарни избори Българска социалистическа партия ще се яви в досегашния формат – „ Българска социалистическа партия за България”.

Нинова бе безапелационна, че след изборите няма да има необятна коалиция, даже Борисов да не е министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР