Борисов с ултиматум към ПП-ДБ: Последен шанс да се поправитеТова

...
Борисов с ултиматум към ПП-ДБ: Последен шанс да се поправитеТова
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ изигра ПП-ДБ за комисиите; АПИ пусна движението по Северния обход на Бургас

Борисов с ултиматум към ПП-ДБ: Последен късмет да се поправите
Това е финален късмет ПП-ДБ да се откажат от своята надменност. От срещите, които организирахме през вчерашния ден, изрично е ясно, че с втория мандат държавно управление не може да има. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регулярния си утринен брифинг в коридорите на Народното събрание.
АПИ пуска придвижването по Северния обход на Бургас (галерия и видео)
Около 16 часа през днешния ден трафикът в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас ще бъде пуснато, само че при краткотрайна организация на придвижването, с цел да се улеснят пътуванията за идните празнични дни, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Отсечката е с дължина към 4.7 километра, като ограничаването в скоростта ще е 70 км/ч. То ще бъде в действие до приемането на Акт 16 и издаването на позволение за прилагане, само че от АПИ не прецизират периоди по кое време ще се случи това.
Отходната тръба на Варна пречи за удълбочаването на пристанището
Проектът за удълбочаване на Пристанище Варна, чиято стойност е над 400 млн. лева, не може да бъде приключен поради отходна канализационна тръба. Тя е отговорност на общината и по план трябвало да бъде вкопана на 3 метра под морското дъно. Вместо това обаче ръководената от ГЕРБ и по-точо от кмета Иван Портних община я е положила по дъното.
Термопомпите са шлагер на европейския пазар
Европейският пазар на термопомпи набъбна с над 1/3 предходната година, с рекордните 3 милиона продадени единици през 2022 година, откакто държавната поддръжка и растящите цени на изкопаемите горива ускориха навлизането на технологията, съгласно Европейската асоциация за термопомпи. Политиците на Европейския съюз залагат на термопомпите за понижаване на излъчванията на CO2 и зависимостта от импорт на изкопаеми горива.
The New Yorker направи документален филм за българските кукери
Американското издание The New Yorker сътвори документален филм за България и по-специално за кукерството. Лентата е озаглавена „ Kukeri: Dancing Evil Spirits Away “, режисирана е от Килиан Ласаблиер, а снимана и продуцирана от влиятелното американско списание. Видеото пресъздава традицията, излъчена от потомство на потомство в България.
ГЕРБ изигра ПП-ДБ за комисиите: „ Джентълменското съглашение “ завърши
За да не се стопира законодателната активност на 49-ото Народно заседание, ръководителят му Росен Желязков ще избира кой да води съвещанията на парламентарните комисии. Депутатът от ГЕРБ се снабди с невижданото право, откакто към този момент няколко седмици работата на Народно събрание цикли. Идеята за това бе препоръчана от Десислава Атанасова.
България би трябвало стремително да построява ВЕИ, с цел да избави милиардите по Плана
Европейската комисия е дала на България три варианти за предоговарянето на Националния проект за възобновяване и резистентност в частта енергетика. Припомняме, че при започване на годината 48-мият парламент в последния миг реши, че би трябвало да го трансформира поради въглищните централи.
Състезание без конкуренция: АПИ избра изпълнителите за ремонт на тунели по „ Хемус “
Агенция „ Пътна инфраструктура “ избра реализатори за главния ремонт на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “, част от автомагистрала „ Хемус “. Това се случва на фона на извършена тръжна процедура, при която обаче правилото на конкуренция бе изцяло подценен от Агенцията. Освен това зам.-регионалният министър Николай Шушков разяснява преди дни, че търгът може да бъде преустановен, защото съревнование единствено с един претендент е неприемливо в актуалните условия “.
Две непознати компании вземат участие в търга за наем на медицински хеликоптери
Две непознати компании са подали предложения в публичната поръчка за два медицински хеликоптера чартърен. Това съобщи министърът на превоза Христо Алексиев по време на блиц надзор в Народното събрание. По думите му става въпрос за „ много съществени и реномирани HEMS оператори. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР