Борисов разпореди уволнението на шефа на ББР Стоян Мавродиев и

...
Борисов разпореди уволнението на шефа на ББР Стоян Мавродиев и
Коментари Харесай

Борисов да свали от джипката Горанов и Караниколов, иначе може той да слезе

Борисов разпореди уволнението на шефа на ББР Стоян Мавродиев и борда на банката. Добре, само че след дъжд качулка. 75-те милиона към този момент са дадени на колекторската компания и както споделят децата: Подарък обратно не се връща…
Потърпевши са българските жители, тъй като това са техни пари. Всичките 700 милиона, които се отпускат на ББР да ги разпределя като помощ за потърпевши от изключителното състояние компании, са техни.

Финансовият министър Владислав Горанов и икономическият Емил Караниколов са част от абсурда и няма какво да залъгват Борисов и обществото. Затова:

Ако Горанов и Караниколов, който е принципал на ББР, не са знаели – да бъдат уволнени, тъй като това им е работата. Караниколов е член на надзорния съвет, а такава огромна експозиция – 75 милиона – минава през него за утвърждение.

Ако Горанов и Караниколов са знаели – уволняване и на прокурор. Защото са скрили.

Ако Горанов и Караниколов са знаели, само че не са докладвали на премиера – уволняване и съд, тъй като по време на изключително състояние са укрили информация от огромен публичен интерес от министър-председателя.

Управителят на Българска народна банка също да дава отговор, тъй като институцията, която управлява има надзорни функционалности.

ДАНС да разкрие по най-бърз метод: кой е разпоредил договорката, кой е взел решението, кой е одобрил, кой е осъществил. Имало ли е други такива покупко-продажби за стотици милиони?

(За открити от Министерство на вътрешните работи и прокурори 87 кг нарязан тютюн, без бандерол, 1.6 гр марихуана, 0.4 гр амфетамин, електронна везна и гриндер – на обща стойност към 1400 лв. са задържани 24 души. За съмнителна договорка за 75 млн лева – нищо…)

Прокуратурата да стартира следствие на предходни заеми в големи размери, отпуснати по сходен метод. С какво са обезпечавани – пари от други банки? Да се проверяват милиардите за саниране, тръгнали от ББР, милионите заеми, отпуснати на компании на народен представител от Движение за права и свободи и прочие

Правителството да изясни, за какво 75-те милиона в скандалната договорка не могат да бъдат върнати? Колко ще е неустойката, която ще се изплати на кредитополучателя, в случай че контракта бъде развален/прекратен?

Има и нещо позитивно в абсурда. Ако към момента е имало някой, който не е знаел от коя квота са министри Горанов и Караниколов – към този момент знае… Борисов да се замисли, от какъв брой време някои се пробват да го качат на шейната. Ако той продължи да от оневинява Горанов и Караниколов, ще се затвърди подозрението, че поради обвързаности те са недосегаеми. А доверието в кабинета ще полети надолу. Ако не смъкна тях от джипката, ще би трябвало той да слезе...

И малко популизъм: 75 милиона вършат по 1000 лева помощ за 75 000 нуждаещи се български фамилии. Или за 150 000 фамилии по 500 лева…

По време на тежки рецесии по този начин се прави!

Димитър Найденов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР