Борисов не откри официално българската част от газопровода Турски поток,

...
Борисов не откри официално българската част от газопровода Турски поток,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов не откри официално българската част ”Турски поток”, защото го изобличава като лъжец

Борисов не откри публично българската част от газопровода Турски поток, тъй като той го изобличава като измамник. Тук може да видите едно изменничество към българския народен интерес. Тук, на това място, може да видите по какъв начин тежките корупционни зависимости на Борисов се трансформират в пробойни в българската енергийна сигурност, в българската политическа самостоятелност, в пробойни в българския суверенитет.
Това съобщи съпредседателят на " Демокатична България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов от " Турски поток ". Той отиде на място на компресаторната станция край с. Расово.

Иванов уточни, че станцията, сходно на цялото трасе, беше построена с впечатляващи темпове, за броени месеци като в приказката за Цар Салтан. Той попита за какво Борисов, който другояче открива всеки километър нов път в този момент не преряза публично никаква лентичка и даде отговорите.

“Това място изобличава Борисов като измамник, тъй като той разгласи, че България е достигнала 100% диверсификация. Това е лъжа”, сподели Христо Иванов и добави, “Борисов даде обещание, че с построяването на тази апаратура ще се обезпечи газификация на този район - един от най-бедните и в България, и в Европейски Съюз. Това е още една неистина.”

По думите му с построяването на газопровода България освен е задлъжняла с 3 милиарда лв., които можеше да бъдат вложени в стопанската система на страната, опазване на здравето или обществена политика, само че и страната е изложена на риск от наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз. На една от тръбите край компресорната станция Христо Иванов написа 3 000 000 000 и прикани министър-председателя да изясни това число и икономическата логичност от него.

“Борисов, ела, покажи се, снимай се тук. Обясни тези прелестни числа, с които си задължил бъдещето на България и си понеси отговорността за това”, съобщи той.

Иванов посочи, че няма пояснение за какво България строи със лични средства и за какво обслужва непознат интерес. По думите му тези 3 милиарда лева освен не са вложени в действителна диверсификация, само че и министър председателят не може да подсигурява, че планът няма да генерира загуби поради смяната в енергийната и икономическа обстановка, почнала с коронавирус рецесията, както и поради енергийната гражданска война.

“Няма газификация на Северозападна България, няма действителна диверсификация на източниците, рискуваме спомагателни загуби, не влагаме в това действително да се откачим от иглата на енергийната взаимозависимост от източниците, продължавайки да бъдем в съвсем крепостна взаимозависимост от един снабдител на енергоносители. Няма пояснение за какво се прави това и по тази причина Борисов го е позор да пристигна да открие този обект”, заключи Христо Иванов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР