Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата. От документи,

...
Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата. От документи,
Коментари Харесай

Рашков: Борисов лъже като казва, че по негово време не е имало мигрантски натиск

Борисов изрече следващата неистина за защитата на границата. От документи, които показах предходната седмица, е видно, че даже и по времето на Борисов, мигрантският напън не е спирал. Не знам за какво по този начин се хвали господин Борисов, евентуално това е негова присъща специфичност, само че няма страна, която да има външни граници на Европейски Съюз, през която да не минават мигранти. Това е единственият европейски министър-председател /Борисов, бел. ред./, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски напън.

Това сподели пред БТВ някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " Бойко Рашков.

Пак ще повторя - това е безспорна неистина и тя е доста нагла - по този начин Рашков разяснява думите на Борисов, който съобщи, че в границите на 15 до 30 дни ще се оправи с мигрантския напън. Ако по времето на Борисов не е имало мигрантски напън, щяла ли да стартират да вършат това гранично оборудване, попита Рашков. Той цитира и думи на Борисов от 2017 година: " Оградата не може да спре бежанският поток. Тя е да оказва помощ на жандармерията, армията и полицията в случай че пристигна огромен поток. Затова взехме решение по цялото продължение да изтеглим ограда, в случай че желаеме двуредна, триредна, - може както в Щатите да създадем за 1 милиарда $, може и както Орбан през 1 метър - нова ограда ". Защо ни е ограда по това време, когато той бе министър председател, в случай че няма бежански поток, попита Рашков.

Станахме очевидци на трагични случаи, при които починаха млади момчета служители на реда. Това е рискова специалност - който носи със себе си оръжие, се допуска, че ще влезе в спор с хора, които нарушават закона. Това става с мигрантите - има постоянно благоприятни условия да влязат в изострен спор на границата, и да стане случай.

На въпрос дали по време на двата си мандата Рашков е подхванал дейности по подсилване на оградата, депутатът съобщи: " ГЕРБ гласоподаваха отпуснатия за оградата бюджет. За да се поправи това, което те не бяха създали. Много късопаметни излязоха тези наши политици. Ние настоявахме оградата, която в другите три области Бургас, Хасково и Ямбол, се поддържаше - или е трябвало да бъде направено, средствата, които бяха отпускани на регионалните управи по времето на Борисов, не са били употребени по предопределение - за възобновяване на оградата. " Едва предходната година ние предложихме тези сектори да бъдат отнети от регионалните управи и да бъдат дадени на страната за поддръжка и всекидневно наблюдаване ", сподели още Рашков. Съоръжението се преодолява с подръчни материали и средства, разяснява още някогашният вътрешен министър./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР