Борисов е уверил още веднъж Орбан (когото определя като свой

...
Борисов е уверил още веднъж Орбан (когото определя като свой
Коментари Харесай

След кризата с газовата такса Борисов се обади на Орбан, за да получи и неговото да за Шенген

Борисов е уверил още един път Орбан (когото дефинира като собствен огромен другар и колега), че България дава отговор на всички условия за влизане в шенгенското пространство. Припомнил и общата им ревизия по българо-турската граница, по време на която унгарският министър председател персонално се уверил, че " пазим външната граница по всички стандарти на Шенген ". Борисов припомнил и заключенията на Европейската комисия и Европейския парламент, че България е изпълнила всички критерии за участие по суша, въздух и море в общото пространство.

Председателят на ГЕРБ също по този начин е уведомил министър-председателя на Унгария за постигнатото единодушие " с водачите на партиите, които поддържат държавното управление и конституционната промяна, за премахването на спомагателната такса върху преноса на газ ".

Унгария изиска от Европейската комисия да отвори наказателна процедура против България поради тази спомагателна такса за транспорт на съветски газ през страната ни.



По-рано през днешния ден, при отговорите си на настоящи въпроси, заложени от жители във Facebook, министър председателят Николай Денков сподели, че към момента няма решение на Народното събрание за анулация на спомагателните такси (енергийни вноски) за импорт и (или) транспорт на съветски газ. Има импортирано предложение и то е обвързвано с заплахата от слагането под риск на приемането ни в Шенген, защото Унгария би могла да сложи несъгласие, съобщи Денков. Не желаеме да слагаме спомагателни опасности, добави министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР