Борисов е типичен авторитарен балкански управник. В момента имаме диктактура,

...
Борисов е типичен авторитарен балкански управник. В момента имаме диктактура,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Борисов е типичен балкански диктатор


Борисов е характерен властнически балкански властник. В момента имаме диктактура, която не сме виждали в българската история. Това е мнението на социолога Кънчо Стойчев, който бе безапелационен, че митингите против държавното управление са единственото допустимо развиване на обстановката, до която е стигнало ръководството на страната. И че хората, които са по улиците, няма да одобряват никакъв компромис, само оставка.

Този митинг е характерен с това, че няма алтернатива за компромис. Ако ставаше дума за заплати или други обществени неща - може да се договаря, само че при този митинг няма подобен вид, сподели Стойчев пред БиТиВи.

Той предвижда радикализация на митингите като реакция на случилото се на 2 септември. По думите му провокаторите са били изпратени от властта, само че са потърпевши не те, а мирните протестиращи.

Ще забележим на 10 септември доколко ще бъде тази радикализация, само че във всички случаи това ще е неприятно, счита социологът. Според него огромната част от хората на митинга са представители на междинната класа.

По негови сметки, в друго време и в другите градове протестиращите и подкрепящите ги доближават 3 милиона души.

Управлението на Борисов-3 е " безотговорно ", а " Борисов е характерен властнически балкански властник ", сподели още Кънчо Стойчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР