Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава

...
Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава
Коментари Харесай

Манолова: Ще има гладни бунтове през есента, Борисов да поиска вот на доверие

Борисов да изиска избор на доверие от жителите, което значи оставка и избори. Ако няма храброст да го направи, значи конституционна процедура за избор на доверие от партиите в Народното събрание. Призовах Борисов да не изпада в суматоха и параноя, тъй като няма за какво да се опасява за живота си. Има за какво обаче да се опасява от жителите и от модела, по който ръководи в последните 10 години.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

Това е началото на края на модела Борисов. Тази нова нормалност не е одобрявана от хората. Трябва да е ясно кой поддържа тази нова нормалност, при която предприемачи си пишат с министри, хората са наричани тулупи, публицистите са наричани мисирки. Нова нормалност, в която министър председателят признава, че спи с револвер до главата и наскърбява ръководителят на Народното събрание. Всички тези кавги със записи и фотоси дефинитивно унищожиха доверието на жителите във властта и в самия модел, акцентира Манолова.

Ще има торнадо от неодобрение през есента, ще има протести, тъй като хората са оставени сами. Ще има торнадо от банкрути, от безработни, от хора без приходи. Има нова политическа мощ – гневът на хората. Институциите обаче не го виждат, тъй като са заети със себе си - да се дискредитират и да се упрекват, сподели ръководител на „ Изправи се.БГ “.

Тя добави, че моделът на ръководство на Борисов е на привършване и всички кавги със записи и фотоси унищожават доверието на жителите във властта и институциите.
Отдалечеността, безхаберието и незаинтересоваността на институциите и на ръководещите от ниските приходи, банкрутите, безработицата отварят голяма бездна сред дневния ред на властта и институциите и дневния ред на хората. Институциите се атакуват една друга, вадят си мръсното долни дрехи, само че хората гладуват и мизерстват и това е големият проблем, сподели Манолова.

„ Изправи се.БГ “ ще сплоти хората, които са против новата нормалност и които не са съгласни с това институциите да се занимават със себе си и да се популяризират със кавги. В миг на рецесия хората имат потребност от поддръжка и от институции, които са на терен. Джипът на премиера обаче не е там, където са проблемите, като Ямбол, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Сливен, безапелационна бе Манолова.

Гражданска платформа ще взе участие в идващите избори, декларирахме го на 23 май под прозорците на премиера. Тогава ясно декларирахме и че ще има проверка на властта и на парите на българските жители. Ще обединим всички, които са против Борисов и неговия модел. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем още веднъж под прозорците на премиера в края на юли или началото на август. Ние сме на терен и чуваме хората, сподели още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР