Борислав Цеков доктор по конституционно право, фейсбукНаправих си труда да

...
Борислав Цеков доктор по конституционно право, фейсбукНаправих си труда да
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: Направих си труда да слушам отговорите на Белазелков в изслушването му като кандидат за член на Конституционния съд. Потрес! Много ниско ниво!

Борислав Цеков лекар по конституционно право, фейсбук

Направих си труда да чувам отговорите на Белазелков в чуването му като претендент за член на Конституционния съд. Потрес! И следващо удостоверение на азбучната истина, в която мнозина към момента не могат и не желаят да вникнат – че професионалната битност на цивилен арбитър, който цялостен живот се е занимавал с имуществени разногласия и други гражданскоправни тематики и дребнотемия, не му дава никаква подготовка за парламентарен арбитър. Белазелков показва тягостна непросветеност в конституционната материя.

И дружно с това декларира волунтаризъм, който е рисков за конституционната пълномощия и за върховенството на Конституцията – надали не всеки ден можел да си мени практиката Конституционен съд, съпоставя го с Върховен касационен съд и тем сходни. Не е наясно даже със спецификата на тълкувателните пълномощия на Конституционен съд – съпоставя ги с тълкуването на законите от Върховен касационен съд. Не схваща понятието господство на Конституцията и неговото отношение към актовете на интернационалните юрисдикции. Като прибавим към това и очевидната по мрънкането му поддръжка за еднополовите бракове и Истанбулската спогодба, нещастието е цялостна. Много ниско равнище!

После слушах отчасти и Десислава Атанасова. С всички забележки, които могат да се създадат, тя показва доста по-сериозно схващане и ориентировка в конституционното право и за същността, ролята и мястото на Конституционния съд. Спрямо Белазелков тя звучеше като учител към недоучил студент.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР