Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз с 463

...
Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз с 463
Коментари Харесай

Преизбраха Борислав Михайлов за президент на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз с 463 гласа от общо 504 по време на постоянния конгрес на БФС, който се организира в хотел „ Маринела “ в София.

Любо Пенев напусна Конгреса на БФС

Той пребори конкуренцията на другите двама претенденти Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които събраха надлежно по 36 и 5 гласа. По този метод Михайлов си обезпечи успеха и ще стартира своя четвърти мандат отпред на БФС.

Борислав Михайлов пое президентския пост през 2005 година, откакто завоюва тогавашните избори със 194 против 133 гласа за тогавашния президент Иван Славков.

Страстите в утринните часове се нажежиха откакто Пенев и Дражев не бяха позволени да участват на първата част от Конгреса. „ Това е ненормална обстановка. Те са задължени да има либерален избор”, разяснява Пенев.

И двамата му съперници разкриха по-рано през днешния ден пред делегатите на Конгреса концепциите си за развиване на родния футбол. Пенев обаче съзря нередности към избора и напусна залата, като преди този момент разгласи Конгреса за "уговорен мач ". Основните аргументи за напрежението бяха свързани с формата на гласуването като бюлетини и ограничавания достъп на медиите.

Същевременно Наско Сираков разгласи, че няма повече да бъде част от Изпълнителния комитет на БФС. Нов подобен ще бъде избиран, откакто бъде определен ръководител и той предложи състав.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР