Борислав Иванов Българинът Борислав Иванов застава начело на бизнеса на

...
Борислав Иванов Българинът Борислав Иванов застава начело на бизнеса на
Коментари Харесай

Борислав Иванов оглавява бизнеса на Deutsche Bank в Русия

Борислав Иванов

Българинът Борислав Иванов застава отпред на бизнеса на Deutsche Bank в Русия. Той поема поста на основен шеф за страната и ръководител на локалния борда на финансовата институция. На тези позиции мениджърът наследява Анет Фивег, която сполучливо управлява преструктурирането на активността на Deutsche Bank на съветския пазар в сходство с световната й тактика, като доразви и укрепи платформата й за комерсиално банкиране. Назначението на Иванов би трябвало да бъде утвърдено от съотвените регулатори.

В новата си роля българският управител ще се регистрира пред основния изпълнителен шеф на групата за района на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Питър Тилс, както и пред Сатвиндер Сингх, който оглавява световните услуги с скъпи бумаги и световното транзакционно банкиране на банката за Европа, Близкия изток и Африка, като се изключи Германия.

Иванов работи в структурите на Deutsche Bank в ЦИЕ от повече от 17 години, като последната заемана от него позиция – от 2014 година насам, е на основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на финансовата институция в Украйна. Преди това той беше шеф на представителството на Deutsche Bank в България, където сполучливо създаде и изпълняваше тактиката на институцията за нахлуване на локалния пазар, привличайки огромни корпоративни покупко-продажби и установявайки банката като желан от локалните финансови институции транзакционен сътрудник, се показва в публикуваното от Deutsche Bank прессъобщение във връзка новото му предопределение.

" Познанията му за района, в комбиниране с богатия му опит в световното транзакционно банкиране, ще му разрешат да изведе Deutsche Bank до идващото равнище в Русия ", разяснява Питър Тилс. Местният пазар е един от най-привлекателните и значими за финансовата институция, която все още има над 1200 чиновници в страната. Фокусът на банката на съветския пазар е подложен върху опциите за разширение на локалния й бизнес в региона на световното транзакционно банкиране, до момента в който дейностите, свързани с капиталово банкиране ще продължат да бъдат ръководени от световните й хъбове, излиза наяве още от известието.

Иванов има магистърска степен по бизнес администрация от Свободния университет в Берлин. Назначението му в Русия не е първото в кариерата му в Deutsche Bank – в интервала 2005-2007 година той ръководеше представителството на немската финансова институция в Москва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР