Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от ЕС във

...
Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от ЕС във
Коментари Харесай

След Брекзит плащаме до 3 бона за английска виза

Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от Европейски Съюз във Англия, в случай че на 12 декември завоюва парламентарните избори. Британският министър председател съобщи, че първата му задача ще е да реализира Брекзит в края на януари, което ще му даде опция да вкара визов режим и за влизащите в страната европейци, съобщи флагман.бг.

По думите на Джонсън ще има три типа работни визи. Първата категория ще е за изключителни гении в региона на науката, културата и стопанската система. Премиерът даде образец с прима балерини и първи цигулки, които ще получават бързо позволение за влизане в Обединеното кралство, даже да нямат подписан контракт за работа.

За останалите две категории визи обаче подобен ще е нужен. Освен предложение за работа квалифицираните чиновници ще би трябвало да дават отговор на условие и за несъмнено равнище на възнаграждение, с цел да получат позволение за непрекъснат престой във Англия. Такова обаче няма да се дава на нискоквалифицирани служащи, даже в избрани браншове да има апетит за такива, като да вземем за пример селското стопанство, където работят доста българи.

Джонсън изясни, че визовият режим ще бъде изработен по австралийски модел, като претендентите се пресяват посредством точкова система, пропускаща единствено в действителност търсени експерти и хора, които ще допринесат за икономическия растеж на Англия и няма да тежат на обществената ѝ система. Очаква се новата визова система да влезе в действие от 2021 година, в случай че Англия напусне Европейски Съюз съгласно контрактуваната договорка с Брюксел.

Ако такава не бъде реализирана, може да се случи и по-рано.Намерението на консерваторите е да отстранен привилегиите на европейските жители за влизане в страната и да ги изравнят с останалите чужденци. Това значи, че в случай че желаят да посетят Англия за туризъм и посещение на близки, те ще би трябвало да аплайват онлайн за особено позволение. То ще им обезпечава право на престой до 90 дни. За по-дълъг престой ще е нужна виза. За да я получат, би трябвало да потвърдят, че ще работят или ще се образоват на Острова.

Очаква се издаването на визи да става мъчно и да не подсигурява дълготрайно оставане за европейците във Англия, както бе до момента. Нискоквалифицираните служащи, измежду които са доста българи, ще имат право единствено на едногодишна трудова виза, след което ще би трябвало да се върнат в родината за 12 месеца, преди още веднъж да могат да аплайват.

Средноквалифицирани служащи пък ще би трябвало да потвърждават, че имат обезпечена работа, която ще им носи приход от 30 000 паунда годишно, с цел да получат 5-годишно трудово позволение. В момента цените на английските визи за жители отвън Европейски Съюз са сред 350 и 1200 паунда, като минимум заплащат студентите, а най-вече - предприемачите. В левово изражение това е от 810 до 2780.

Намеренията на Джонсън обаче бяха остро подложени на критика от представители на бизнеса и икономисти, защото не са съобразени с същинските потребности от работна ръка. Според професора по стопанска система в Кингс колидж в Лондон Джонатан Портес те няма да доведат до нищо коренно, желае това да се случи във Англия, което значи, че ще се придържа към познатия досега модел, изяснява Портес.

Това значи, че бизнесът ще бъде усложнен да търси фрагменти по света, да организира с тях отдалечени изявленията и да чака определените да получат виза. А за някои браншове, като опазването на здравето, може да се окаже и съдбовно, защото рецесия за медицински фрагменти има на доста места по света и конкуренцията за привличането им е огромна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР