Борис Джонсън може да бяга, но не може да се

...
Борис Джонсън може да бяга, но не може да се
Коментари Харесай

Премиер под прицел! Искат оставката на Борис Джонсън заради парти на Даунинг стрийт

Борис Джонсън може да бяга, само че не може да се скрие от обвиняванията за градинско празненство на Даунинг стрийт през май 2020 година в условия на локдаун - това съобщи Анджела Рейнър от Лейбъристката партия в Народното събрание.

Вчера изтече информация, че персоналният секретар на премиера Мартин Рейнолдс е изпратил имейл с покана към към 100 души личен състав за „ питиета със обществена отдалеченост “ на 20 май 2020 година по време на непоколебим локдаун със възбрана за среща с повече от един човек от друго домакинство навън.

Свидетели обявиха за Би Би Си, че на празненството, на което са били към 30 души, са участвали Борис Джонсън и брачната половинка му. Днес въпросът за следващото събиране на Даунинг стрийт в нарушаване на разпоредбите бе издигнат остро от заместник-лидерът на лейбърстите Анджела Рейнър:

„ Изключително разочароващо, само че напълно не изненадващо е, че министър председателят, към който зададох този въпрос през днешния ден, не е тук, макар че няма никакви публични задължения.

Неговото неявяване приказва красноречиво. Докато се присмива на медиите, обществото обаче към този момент си направи изводите. Той може да бяга, само че не може да се скрие “.

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд прикани консерваторите на премиера да го отстранят, а в случай че това не стане, самият Джонсън да направи това, което би трябвало – да подаде оставка.

Вместо премиера на въпросите отговаряше Майкъл Елис, който е основен ковчежник на държавното управление. Той съобщи, че министър председателят няма да върви на никое място и че има цялостно доверие в него.

Елис добави, че първо би трябвало да бъде извършено заслужено и без значение следствие и тогава да се вършат изводи по обвиняванията за събирания на Даунинг стрийт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР