Борис Джонсън, големият победител на предсрочните избори във Обединеното кралство,

...
Борис Джонсън, големият победител на предсрочните избори във Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Първи стъпки на Борис Джонсън след голямата победа на изборите на 12 декември

Борис Джонсън, огромният победител на предварителните избори във Обединеното кралство, през днешния ден се чака да впрегне екипа си в напъните за унищожаване на трудностите пред Брекзит, съобщи Франс прес в понеделник.

Джонсън се чака да разгласи промени в държавното управление си, само че евентуално те няма да са на основни постове, защото неговият приоритет е да стартира допустимо най-бързо постъпките за излизане на страната от Европейски Съюз до 31 януари следващата година

Джонсън ще приказва пред 109 депутати консерватори, които са новоизбрани в Камарата на общините на английския парламент. Консервативната партия завоюва на 12 декември 365 места в 650-местната камара.

Според държавен източник първият закон, по който ще гласоподават новите депутати, ще бъде съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Източникът напомня, че Джонсън е дал ясно да се разбере, че консерваторите би трябвало да отговорят на доверието на народа и да осъществят Брекзит. Джонсън има желание да показа на депутатите преди Коледа и даже може би още тази седмица това съглашение, контрактувано след сложни договаряния с Брюксел в средата на октомври.

Очаква се по-значима смяна в държавното управление да бъде осъществена след реализирането на Брекзит на 31 януари 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР