Борис Джонсън, бивш външен министър на Великобритания, и Саджид Джавид,

...
Борис Джонсън, бивш външен министър на Великобритания, и Саджид Джавид,
Коментари Харесай

Борис Джонсън и Саджид Джавид - фаворити за поста на Мей

Борис Джонсън, някогашен външен министър на Англия, и Саджид Джавид, министър на вътрешните работи, са любимци за поста министър-председател на страната , демонстрират последните социологически изследвания на настройките измежду консерваторите, написа " Гардиън ".

Изследването е направено при започване на ноември.

Джонсън е любимец с 19,08% поддръжка (199 консерватори от 1 043), а покрай него е Саджид Джавид с 18,50% (193). Трети е някогашният министър за Брекзит Дейвид Дейвис с 12,85%. Останалите са с под 10% поддръжка.

Сайтът ConservativeHome организира изследвания измежду членовете на Консервативната партия кой има най-големи шансове да е идващият водач на партията.

Междувременно " Ройтерс " и " Гардиън " оповестяват, че 100 консерватори са изразили поддръжката си за премиера Тереза Мей.

Те са оповестили позицията си броени часове преди проведения избор на съмнение против Мей в Консервативната партия.

 Брекзит се отсрочва или стопира, в случай че ме свалите, предизвести Тереза Мей
Брекзит се отсрочва или стопира, в случай че ме свалите, предизвести Тереза Мей

Ако Англия има нов водач, " бъдещето на нашата страна ще бъде сложено под риск "

До момента минимум 52-ма консерватори са оповестили , че ще гласоподават против министър-председателя (въпреки че е известно, че минимум 48 депутати ще гласоподават срещу нея, защото минимум 48 депутати от Консервативната партия са нужни за образуване на избор на недоверие).

Мей се нуждае от просто болшинство - 158 депутати от 315 - с цел да остане на поста. Тайното гласоподаване ще се организира през днешния ден сред 18,00 и 20,00 часа локално време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР