Борис Бонев, общински съветник от групата на Продължаваме промяната-Демократична България

...
Борис Бонев, общински съветник от групата на Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Бонев: За първи път имаме толкова демократичен бюджет на София

Борис Бонев, общински консултант от групата на " Продължаваме промяната-Демократична България ( " Спаси София " ), дефинира бюджета на София като рекорден и либерален.

" Днес е един извънредно значим ден, тъй като ще бъде гласуван един неповторим бюджет - рекорден за София, тъй като в никакъв случай не е бил в подобен размер ", сподели той на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

В дневния ред на сесията e приемането на бюджета на Столичната община за 2024 година.

" За първи път имаме толкоз либерален бюджет. Никога до момента не са били включвани толкоз доста оферти на жители и на опозицията при правенето на Капиталовата стратегия, на разходната и приходната част на бюджета, означи Бонев. По думите му това е бюджет на развиването на София , тъй като най-накрая включва планове за развиването и вложенията във всички региони на София, изключително в северната част на града.

Неговият сътрудник Бойко Димитров съобщи пред медиите, че това е бюджет, който дава отговор на поръчките от  предизборната акция. Образованието е наш основен фокус, над 100 млн.лв. влагаме за градежи на детски градини, преборихме се за още 15 обекта, за които ще бъде отпуснато финансиране от държавната стратегия на Министерството на образованието, сподели Димитров. Започваме построяването на две спортни мултифункционални учебни зали, залагаме още 2 млн.лв. за спортни стратегии за деца, добави той. Фокусът е и културата – с 15% усилваме заплатите в културната сфера и в общинските културни институции. С 50% усилваме бюджета на стратегия „ Култура “, осведоми общинският консултант и сподели, че през днешния ден ще се гласоподава отчет, с който ще се кандидатства за още 2 млн.лв. за тази стратегия. Одобрихме предлагането на общинския консултант от ГЕРБ-СДС Екатерина Йорданова за спомагателни 600 хил.лв. за стратегия " Европа ".

Въвеждаме за първи път цивилен бюджет за всеки регион, тъй че жителите да изберат кой план е значим за всеки квартал. Продължаваме програмата за ремонт и градеж на нови тротоари, като ускоряваме контрола върху осъществяването ѝ, осведоми Димитров. Той осведоми, че в бюджета е заложена стратегия за градеж на многоетажни паркинги, като през тази година ще бъдат построени три от тях - метростанциите " Сливница ", " Младост 3 ", както и в кв. " Левски ". Предвиждаме още 17 многоетажни паркинги, които да бъдат построени през идващите години. Инвестициите в градския превоз са рекордни – над 200 млн.лв. са планувани за доизграждане на метрото, за нови метровлакове, за ремонт на трамвайни линии, сподели още Бойко Димитров. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР