Борис АнгеловСпециален кореспондент се завръща, тази година по изключение през

...
Борис АнгеловСпециален кореспондент се завръща, тази година по изключение през
Коментари Харесай

Кан със 100% пълни зали, някоя маска на червения килим и 2300 филма в бой за селекцията - slava.bg

Борис Ангелов
Специален сътрудник

се завръща, тази година по изключение през юли (6 - 17.07) , и 19’ по дълголетна традиция ще ви направи съпричастни на най-голямото събитие освен на киното, а и в международния шоубизнес от горещата точка. Той пропусна 2020 година за разлика от огромния си и по-стар италиански съперник Венеция и безконечния претендент за популярност Сан Себастиан, Баския.
Днес, 3 юни, по обед българско време, фестивалният шеф Тиери Фремо, на фотографията, ще показа селекцията, която е подбрал от рекордния брой препоръчани 2300 при нормални 1800 кино заглавия от целия свят.
Спайк Лий резервира миналогодишния си ангажимент да бъде началник на журито, откакто последният му филм, показан на Кроазет и още тогава разгласен за оракулски от нас в 19’ сподели това, което през 2020 година в действителност се случи в Съединени американски щати и можем да го назовем Великата черна гражданска война, известна още като BLM. Другите членове на журито, които ще му асистират в избора ще станат известни тъкмо след седмица, на 10 юни.
В програмно изявление за www.indiewire.com Тиери Фремо споделя какво светът да чака от Кан, който с изключение на фестивал, е и най-големият кино пазар на планетата, където за 12 дни се завъртат над 1 млрд.евро в търговия с подготвени продукции, сюжети, незавършени и бъдещи планове . Милиони хора, от които хиляди у нас, където е една от най-големите студии в югоизточния завършек на Европа, живеят от киното и Кан основава техните работни места.
Фестивалът отваря залите си със 100% заети места. За позволява до тях обаче ще има значимо условие – нов „ зелен” европаспорт, имунизация най-малко 15 дни по-рано или документ за отрицателен тест, изработен в границите на 48 часа.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР