На английските състезателки по крикет ще се плащат същите такси за мачове като на мъжете

...
Бордът по крикет на Англия и Уелс (ECB) увеличи таксите
Коментари Харесай

Бордът по крикет на Англия и Уелс (ECB) увеличи таксите за мачове за женския отбор, за да ги приведе в съответствие с мъжкия отбор, управителното тяло каза, на фона на рекордната посещаемост и броя на зрителите за Women's Ashes, играни през юни и юли.

Увеличението, обявено в сряда, влиза в сила незабавно, започвайки със серията от три мача T20 срещу Шри Ланка, започваща в четвъртък.

Преминаването към премахване на разликата в заплащането между мъжете и жените играчи в Англия вече беше препоръчано в доклад на Независимата комисия за справедливост в крикета, който беше публикуван преди два месеца и подчертава дълбоко вкоренената дискриминация в английската игра.

В този доклад се казва, че таксите за мачове за жените играчи на Англия са 25 процента от тези за мъже за мачове с бяла топка и 15 процента за тестови мачове.

Общо 110 000 души дойдоха да гледат поредицата Women's Ashes между Англия и Австралия, с тълпи от около 20 000 на няколко от ограничените оувъри мачове. Повече от 23 000 билета бяха продадени за петте дни на теста на Трент Бридж в Нотингам.

Цифрите за гледане на излъчване от 5,3 милиона са двойно повече от тези през 2019 г.

„В момента обмисляме всички препоръки, направени от Независимата комисия за справедливост в крикета, но изравняването на таксите за мачове е незабавна стъпка, която с удоволствие предприемаме сега,“

Име (задължително)
Имейл (задължително)
Уебсайт
Съобщение

Изпратете

Δ

.

„Всички искаме крикетът да бъде избраният отборен спорт за спортистките … Знаем обаче, че има още много работа, тъй като в крайна сметка се стремим към равенство в играта.“

Капитанът на женския отбор на Англия Хедър Найт каза, че е „фантастично“ да се видят равни такси за мачове, които се плащат.

„Сигурна съм, че това ще направи крикета все по-привлекателен спорт за момичетата и младите жени, докато продължаваме да развиваме играта“, каза тя.

Международният съвет по крикет каза през юли, че мъжките и женските отбори ще получават равни парични награди на най-големите международни турнири по крикет с незабавен ефект.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР