Бордът на директорите на Българската банка за развитие ще бъде

...
Бордът на директорите на Българската банка за развитие ще бъде
Коментари Харесай

Борисов разпореди директорите на ББР да бъдат отстранени

Бордът на шефовете на Българската банка за развиване ще бъде освободен, заяви министър председателят Бойко Борисов.

Министър-председателят сподели, че е засегнат от направеното от ББР, визирайки отпущането на заем към незнайна колекторска компания в размер на 75 млн. лв..

"Понеже и финансовият министър ми сподели, че с него никой не се е съветвал, и с министърът на стопанската система, който е принципал на тази банка също. Разпоредил съм изпълнителен шеф и ръб да бъдат неотложно освободени ", уточни министър председателят.

Във вторник Българска социалистическа партия и Демократична България излязоха с остри позиции против управлението на ББР.

"Точно в разгара на икономическата рецесия, когато на ББР са предоставени големи отговорности за избавяне на дребния бизнес, това е невиждан скандал ", обявиха от Демократична България.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна държавното управление, че продължава да краде парите на хората, маскирайки грабежа като антикризисна мярка.

На последвал брифинг изпълнителният шеф на ББР Стоян Мавродиев съобщи, че стартира да се удивлява от "нездравото предпочитание на избрани кръгове да извличат политически дивиденти ".

"Дори в невиждана обстановка, при която доста бизнеси и семейства са на ръба. Не съм сюрпризиран от отрицателния прочит на всяка договорка, която прави ББР. Това не е първият случай. Аз към този момент не броя какъв брой пъти ни желаят оставките. Това очевидно стана конвенционален инстикт за избрани политически партии... Търсят се измислени и подправени кавги, които пречат на работата на институциите и основават стрес и напрежение в хората. Постоянно се внушава, че даваме огромни заеми на бизнеса ", безапелационен бе Мавродиев.

Доста е любопитно, че в края на март финансовият министър Владислав Горанов загатна, че ще бъде заздравен и "административният потенциал " на банката и на нейното управление. Това се случи, откакто Горанов заяви, че ББР ще получи нарастване на капитала в размер на 700 млн. лв.. От тях 500 млн. лв. ще бъдат употребявани за издаване на портфейлни гаранции за бизнеса. Останалите 200 млн. лева са за скица за разпределяне на заеми за жители, пуснати в неплатен отпуск.

Очаква се до дни нарастването на капитала да бъде вписано в Търговския указател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР