Борбата с огнената стихия в Калифорния продължава. В щата бушуват

...
Борбата с огнената стихия в Калифорния продължава. В щата бушуват
Коментари Харесай

Продължава борбата с огнената стихия в Калифорния

Борбата с огнената буря в Калифорния продължава. В щата бушуват три големи пожара, които към този момент лишиха живота на над 30 души. Най-малко 200 души са в неопределеност. В доста региони е оповестена наложителна евакуация.

" Дяволските ветрове " - както ги назовават локалните, не престават да разпалват пожарите в Калифорния. 8 000 огнеборци се борят с 3 големи огнища в северната и южната елементи на щата. Пламъците са обхванали повече от 1000 квадратни км. Спасителните екипи ускориха издирвателните действия в град Парадайс, който е съвсем напълно изпепелен.

Джери Браун, губернатор на Калифорния: Не знаем повода за този пожар. В град Парадайс сигурно са били готови, само че тук имаме струпване на характерни условия - суха почва и растения, в композиция с пориви напразно до 120 км/ч - това се случва. И ние би трябвало да сме по-добре готови - това е нова особеност.  © Българска телеграфна агенция
Губернаторът прикани президента Доналд Тръмп да разгласи изключително състояние в щата, което форсира оправянето с огнената буря. В Северна Калифорния са унищожени над 6700 здания, а в Южна Калифорния - към 180. На близо 300 000 поданици в щата е било подредено да се изтеглят.
Даръл Осби, шеф на пожарна в Лос Анджелис: " Помолихме жителите да се изтеглят. Всички налични пожарникари са на терен. Опитваме се да опазим незапалените региони, и всичко което е в тях, както и да овладеем огъня. "
Полицията осведоми и за случаи на нападения на евакуирани жилища. Според синоптиците мощните ветрове в Калифорния ще продължат най-малко до четвъртък.
 25 са към този момент жертвите на горските пожари в Калифорния 25 са към този момент жертвите на горските пожари в Калифорния
Нови 14 тела бяха открити при изпепеления град Парадайз в северната част на щата, други двама починаха на юг, край Малибу. Там огънят бушува на повърхност о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР