Борбата на администрацията на Байдън срещу консолидацията в авиоиндустрията се

...
Борбата на администрацията на Байдън срещу консолидацията в авиоиндустрията се
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън се изправя срещу JetBlue, тъй като борбата му срещу консолидацията на индустрията отива в съда

Борбата на администрацията на Байдън против консолидацията в авиоиндустрията се тества във вторник, когато юристите на JetBlue Airways и Министерството на правораздаването се изправиха в съда.

Администрацията води дело, с цел да блокира препоръчаното от JetBlue придобиване на Spirit Airlines за 3,8 милиарда $. Процесът във федералния областен съд в Бостън може да промени пазара на нискотарифните самолетни компании — Spirit е надалеч най-бюджетният транспортьор в страната и ще изчезне, в случай че JetBlue завоюва делото.

Както процесът стартира с встъпителни изказвания от юристи на страните, акциите на JetBlue паднаха до най-ниските си равнища от повече от десетилетие, откакто самолетната компания регистрира по-голяма загуба от предстоящата през третото тримесечие и предвижда друга изненадващо огромна загуба за четвъртото тримесечие.

Ръководителите отхвърлиха да дават отговор на въпроси по отношение на договорката със Spirit. Изпълнителният шеф Робин Хейс сподели, че би било несвоевременно, до момента в който въпросът се разисква...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР