Бонуси са раздавани не само в Агенцията по вписванията. Това

...
Бонуси са раздавани не само в Агенцията по вписванията. Това
Коментари Харесай

Цачева: Не само в Агенцията по вписвания се раздават бонуси

Бонуси са раздавани освен в Агенцията по вписванията. Това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, само че е разбираемо за какво Агенцията е във фокуса на вниманието след срутва на Търговския указател през лятото. Така правосъдният министър Цецка Цачева разяснява абсурда с великодушните бонуси, раздадени в институцията с претекста за " реализирани резултати ".
Вчера от Агенцията по вписванията обясниха, че в последното тримесечие на годината са изплатени 599 000 лв. за в допълнение материално стимулиране на 635 чиновници във ведомството, като
бонусите са сред 700 и над 3000 лв.. Изпълнителният шеф на Агенцията Габриела Козарева акцентира, че чиновниците, които са виновни за срутва в Търговския указател през лятото, не са получили в допълнение материално стимулиране. Правосъдният министър Цецка Цачева пък разпореди инспекция по случая.
" По обяснението на Козарева, което аз намирам за целесъобразно, не е планувала изплащането на такива
бонуси на хора, които са били директно виновни и са имали отношение към функционалностите на Търговския указател. Назначила съм инспекция от Инспектората на Министерството на правораздаването със задача да наблюдава дали има нарушаване на наредбата и вътрешните правила при установяване на бонусите ", сподели Цачева пред " Дарик ". И добави: " Категорично пред вас споделям: съгласно отчета от инспекцията и заключенията в него при определяне на пропуски или нарушавания в актовете, по които се получават бонусите, ще бъда безкомпромисна ".
Тя уточни, че министърът на правораздаването няма отношение нито към определянето на кои лица, нито на размера на тези
бонуси. По думите ѝ тя ще научи това от отчета на Инспектората.
„ За потребностите на регистрите има планувани средства и за календарната 2018 година, и в допълнение за цялото Министерство 2,5 млн. лева за бюджета за 2019 година, които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се желае да заявя, че няма да спре Търговския указател, само че се работи с техника. Няма към този момент опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, тъй че да няма усложнения за бизнеса “, сподели още Цецка Цачева.

България няма да отдръпна подписа си от Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, тъй като такава процедура не съществува, съобщи още министърът. Едновременно с това страната към този момент е уведомила европейските институции и Съда на Европейски Съюз в Люксембург, че не може да я ползва след решението на Конституционния съд.
Цачева добави, че на седмица по петдесетина неправителствени организации насочат към нея искане България да отдръпна подписа си под Истанбулската спогодба.
България е подписала конвенцията през 2016 година, само че тя не е утвърдена от българския парламент. По думите на Цачева това към този момент не е и допустимо откакто Конституционният съд се е произнесъл, че конвенцията опонира на българската конституция и " с това завършва тематиката ".
България няма да даде единодушие Европейският съюз като цяло да се причисли към конвенцията, макар че е утвърдена от други страни - членки, добави правосъдният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР