Болшинството от световните правителства са категорични, че използването на 5G

...
Болшинството от световните правителства са категорични, че използването на 5G
Коментари Харесай

Безопасна ли е 5G технологията за здравето на хората?

Болшинството от международните държавни управления са безапелационни, че потреблението на 5G мрежи е безвредно. По-същия метод това се твърди от разнообразни регулатори, здравни организации и други институции, оповестяват от Sky

Въпреки това, редица петиции приканват за без значение изследване на въпроса дали новият стандарт за връзка съставлява риск за здравето и сигурността на хората. В Обединеното кралство последната такава разполага с над 29 хиляди подписа. Подобен жанр цивилен начинания се срещат и на други места по света.
Какво кара хората да мислят, че 5G може да им навреди и имат ли съображение?
За да разберем дали технологията е рискова, дано погледнем какво тъкмо съставлява тя и по какъв начин работи. За да се случи това, имаме потребност от малко повече информация за електромагнитната радиация.

Електромагнитния набор е нещо, до което се допираме непрекъснато. Докато четете тази публикация, вие сте под въздействието на лъчи с друга периодичност и дължина.

Радиацията се мери в периодичност и дължина на вълната. По-ниските честоти и по-дългите талази по отношение на забележимата светлина са познати като микровълновата и радиовълновата част от гореспоменатия набор. Може да го видите на тази графика от NASA.



Мобилните телефони споделят с мрежовата инсталация чрез приемане и изпращане на радиовълни, които попадат в тъкмо тази област. 5G съставлява просто потреблението на друг диапазон по отношение на предходните стандарти – от 22Ghz до 86GHz. Това към момента е надалеч от това да приказваме за йонизираща радиация (от дясно на графиката). Това е значимо да се означи, защото при нейонизиращото излъчване (от ляво на графиката) няма опция за разрушение на молекулярните връзки, изхвърлянето на електрони от атомите и предизвикването на електрически заряд на молекулите.
Това значи ли, че въпросната нейонизираща радиация е изцяло безвредна?
Въпреки, че тя е по-слаба, има догатки, че е способна да промени тялото. Твърденията, че тя може да аргументи рак по способи, които го прави йонизиращата такава, са разследване на научно недоразумение.

Националната здравна работа (NHS) на Обединеното кралство споделя, че в последните над 20 години са извършени голям брой проучвания за резултатите на мобилните телефони върху здравето. Никаква част от тези писания не поддържа изказванията, че радиацията на мобилните устройства е сходна на тази в дясната част на диаграмата, която е рисковата такава и от която би трябвало да се тормозим.
Какво се случва на тялото, когато радиовълните го ударят?
Чисто и просто, те биват всмукани от тъканите и биват превърнати в сила. Научният консенсус е, че те не провокират смяна в молекулярната конструкция на въпросните тъкани.

Като резултат е видяно, че може да усилят температурата на засегнатите кафези с 0.2 градуса, само че това е еквивалентно на резултата при правене на извършения. Не съставлява риск за благосъстоянието ни. Има подозрения, че може да се стигне и до по-висока температура на повърхността на очите. Рисковете обаче се следят, по скоро в подтекста на наблюдение на източник на 5G сигнал (антена), от непосредствена непосредственост и за дълъг интервал от време.

Друго особено за тези талази е, че те имат ниска степен на навлизане в тялото. На първо място няма да стигат на надълбоко в кожата, няма да минават през костите. Това ги прави безвредни за вътрешните органи и мозъка.

„ Преглед на голям размер от оповестени изследвания заключва, че наличните доказателства не допускат риск за здравето, породен от радиолъчението на мобилните телефони “, афишират от NHS, като несъмнено сходни изследвания би трябвало да продължат да се вършат.
В последна сметка има ли заплаха за нас сега и след налагането на новия стандарт?
Теоретично такава може да съществува, само че това е годно за безусловно всеки вид радиация от радиовълни, освен за тази от мобилните телефони. Това най-вероятно ще бъда развенчано при последващи по-убедителни проучвания

Cancer Research UK отбелязва, че макар съществуването на 500% растеж в притежанието на мобилни телефони сред 90-те и 2016 година, съществуването на мозъчни тумори се е нараснало с 34%. През 2011 година Международната Агенция за Проучване на рака дефинира мобилните телефони като „ хипотетична причина за заболяването рак “. Поредица от научни отчети в следствие стигнаха до заключението, че няма безапелационно доказателство за това.

Да не оставяме оставяме на страна и обстоятелството, че при въвеждането на стандарт за каквото и да е, се дефинират правила за неговото потребление. Попаднах на изследване, при което е измерен резултата на стопляне на вълна с периодичност от 94 Ghz и сила от 12 500 W/m2. Регистриран е растеж на температурата на повърхността от 34 до 43.9 градуса за 3 секунди. Ограничението за облъчване на хора обаче е скромните 10W/m2. Новите мрежи няма да минават тази граница.

Можем да бъдем изцяло спокойни, че до момента в който става на дума за нейонизиращи лъчения, не можем да приказваме за непосредствено причиняване на рак. Надяваме се, че около огромната нервност, която царува към навлизането на 5G, ще се появят нови данни. Имаме потребност от по-дългосрочни изследвания, които да дадат още светлина по тематиката.

Това е от изключителна значимост, защото сега тече сериозна акция против построяването на мрежи за връзка, които работят на правилото на 5G. Причините за това са доста, като към този момент говорихме за един евентуален сюжети това да се случва. Съвсем умерено обаче можем да отбележим, че насаждането на боязън и суматоха в обществото също е нещо, което не е по никакъв начин безвредно за хората.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР