Болно момиче продава картините си, за да събере пари за

...
Болно момиче продава картините си, за да събере пари за
Коментари Харесай

Болно момиче продава картини, за да събeра пари за лечение

Болно момиче продава картините си, с цел да събере пари за лекуването си. Единственият коледен подарък, за който 20-годишната Деси си мечтае, е да оздравее.

От дете Деси има сколиоза – странично деформиране на гръбначния дирек. Трудно ѝ е да върви, да седи, даже да диша.

„ Диагнозата ми е откраднала това, което вършат естествените деца. Например, да отивам на учебно заведение, да се срещам другари, нови запознанства, да изучавам нови неща ”, показа Десислава Кошова.

Най-много от всичко Деси обича да рисува. „ Рисуването е като терапия и в действителност нещо доста обичано. Вдъхновява ме новото, забавното, цветовете – примерно, когато небето е с доста цветове, доста е красиво ”, сподели Деси.

Турски лекари дават вяра, само че интервенцията коства 90 хиляди лева Семейството е събрало 25 хиляди лева.

„ Най - огромният подарък, който можем да получим е нейното здраве, тъй като нищо друго не носи наслаждение в живота, когато имаш непосредствен, който не се усеща добре ”, съобщи Георги Кошовк, брат на Деси.

Училището, в което Деси е ходила, преди заболяването да я лиши от заниманията в клас, провежда благотворителен базар в нейна поддръжка. На него се продават и нейни рисунки. Повечето от тях към този момент са купени от учениците.

„ Не можете да си визиите какво голямо наслаждение е мъничките носят една шепа стотинки, те не разграничават левчета и стотинки те виждат единствено едни числа, и вадят и почваме да броим да отделяме ”, съобщи Ивелина Найденова, начален преподавател в 14 СУ „ Проф. доктор Асен Златаров ”.

По време на коледно празненство в учебното заведение също ще се събират средства в поддръжка на Деси. Ако желаете да помогнете на Деси, може да го извършите посредством посочените по-долу сметки:

IBAN: BG93STSA93000025655789 BIC: STSABGSF

Титуляр - Десислава Ивайлова Кошова

Pay Pal: [email protected] или paypal.me/helpdesi

източник: БТВ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР