"Болниците във Враца и Ловеч са приоритетни, те са областни

...
"Болниците във Враца и Ловеч са приоритетни, те са областни
Коментари Харесай

Зам.-министър Начева: Болницата във Враца е приоритетна и ще продължи да съществува

"Болниците във Враца и Ловеч са предпочитани, те са регионални лечебни заведения и наложително би трябвало да продължат да съществуват - дали тъкмо в този тип на този стадий не мога да отговоря, само че главните структуроопределящи клиники и отделения ще продължат да съществуват, тъй като са единствени на територията на съответната област ", съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева в изявление за предаването "Неделя 150 ".
Според Начева принос за настоящето положение на двете лечебни заведения има неглижирането на просрочените отговорности и на договорите, които са били подписани преди няколко години за взаимна активност в ущърб на държавните лечебни заведения.
„ Това, което се опитваме да създадем ще създадем е оздравителните проекти, които сме изготвили за двете лечебни заведения да проработят, само че за задачата е належащо да се реализира най-благоприятен баланс в разговора с кредиторите. И на двете места сме го постигнали този най-благоприятен баланс. Ще потърсим отговорност (предприели сме дейности в тази посока) на лицата, които са довели до това финансово положение двете лечебни заведения “, уточни Жени Начева.
Трябва да върнем доверието на лекарите от двете лечебни заведения в системата и мисля, че ще реализираме разговор. Когато им разбираем къде са проблемите и по какъв начин ще ги адресираме, мисля, че ще се успокоят, добави Начева. Тя означи още, че страната е вложила в двете лечебни заведения в инсталация и добави, че е оптимист за намирането на лекари макар тежката демографска обстановка:
"Няма по какъв начин страната като принципал да влага в лечебни заведения, които счита да закрива и които счита за неперспективни. "
Ръстът в опазването на здравето е важен, само че на равнище лечебни заведения е доста значимо какви правила дефинират техните ръководители за разпределение на средствата, получавани за осъществената и регистрирана активност по линия на НЗОК, безапелационна бе Жени Начева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР