„Болниците се върнаха към обичайния си режим на работа. Не

...
„Болниците се върнаха към обичайния си режим на работа. Не
Коментари Харесай

Проф. Петко Салчев: Има финансов резерв в НЗОК

„ Болниците се върнаха към нормалния си режим на работа. Не чакаме да имат дефицити... С предлагането за увеличение на парите за клиничните пътеки за инфекциозните заболявания целим да подтикваме развиването на инфекциозните звена... Всяка болница сама ще взема решение по какъв начин да усвоява спомагателните пари ". Това сподели пред БНР проф. Петко Салчев, шеф на НЗОК.
В петък Българският лекарски съюз и Здравната каса организираха среща, на която реализираха съглашения по редица въпроси. Предстои нова работна среща за уточняване на съответните параметри на новите цени на клиничните пътеки. Очаква се крайният вид на анекса към НРД за обсъжданите промени да бъде подписан в средата на месеца.
Проф. Салчев заключи предложенията, контрактувани по време на срещата:
„ Увеличаване на цените на клиничните пътеки за инфекциозни заболявания. Предлагаме увеличение на цените на клиничните пътеки за всички останали болести. И досега НЗОК заплаща за PCR проучването, като изискване е да минава през направление от РЗИ, а плановете са до 2500 проучвания дневно, които може да покрие Касата. Предлагаме подкрепяне на детското и майчино опазване на здравето. Предложихме отчитане на дейностите в извънболничната помощ в действително време ".
Проф. Петко Салчев акцентира: „ Финансов запас в Касата има ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР