Болници дерат с такса дубликат. Средно около 10 лева струва

...
Болници дерат с такса дубликат. Средно около 10 лева струва
Коментари Харесай

Болници дерат с такса дубликат!

Болници дерат с такса препис. Средно към 10 лв. коства принтирането на медицински документ. Това сподели информация на „ Телеграф “ в ценоразписите на лечебните заведения.

Вече четири години те са задължени да разгласяват цените на всички услуги, които дават. Информацията се изпраща в Министерството на здравеопазването и е общодостъпна. От таблиците, които лечебните заведения изпращат, се вижда, че с изключение на за медицински услуги, те прибират пари и за доста други екстри, в това число масаж, солариум, продупчване на уши и така нататък

Изборът на екип е заледен на 900 лв.. Използването на ВИП стая обаче варира доста от 50 до над 250 лв. дневно за болничен апартамент. Същото е и с таксата за компаньон. На места тя е единствено десетачка, а на други е стигнала до 80 лева, като това е единствено леглоденят, без да се включва храна. Някои лечебни заведения пък са въвели по-ниски такси, само че с предел на времето. Придружителят няма право да остава през нощта, само че може да бъде до близкия си за до 4 часа през деня против 30 лв.. В спомагателните услуги, предлагани от някои лечебни заведения, е потреблението на кабелна телевизия и климатик. Цената за тези екстри е към 5 лева дневно.

Болниците печелят също от наеми на зали и пространства за разнообразни събития или предлагането на повърхност за снимане на подиуми от филми и сериали. Онези, които разполагат с по-развита база, имат и спомагателни услуги за външни лица, като потребление на фитнес, басейн, тенис корт и други

По-находчивите лечебни заведения пък са пуснали и ексцентрични услуги, като обезпечаване на декорация при изписване и даже избор на дата и час за интервенция. Това обаче коства сред 200 и 300 лв..

Много екстри се оферират и към ражданията. ВИП пакет с наличие на компаньон може да коства над 3 бона. Това нормално включва зала за интензивно раждане, опция за снимане и други

Всички лечебни заведения са оповестили в ценоразписите си какъв брой коства така наречен сестрински пост. Идеята му е пациентът да си обезпечи персонално обслужване от здравна сестра, като услугата на множеството места се заплаща на час. Цената в другите лечебни заведения варира от 5 до 8 лв.. Някои лечебни заведения са оповестили непосредствено цени за дневна и нощна промяна. Заради неналичието на фрагменти обаче в множеството случаи медицинските сестри отсвирват постовете и отхвърлят на околните на пациентите да поемат лични грижи. Те са безапелационни, че имат прекалено много работа, с цел да оферират и такава услуга.

Медицински центрове и частни клиники пък оферират от ден на ден услуги и пакети за посещаване по домовете. Таксата за лекарска аудиенция е към 100 лева Ако лекарят има специалности, сумата скача двойно, а в случай че би трябвало да приказва на непознат език, цената стига най-малко до 230-250 лева Предлагат се също психическа консултация в дома, промяна на превръзка или катетър и други Една от клиниките пък е пуснала профилактичен пакет от 10 домашни визити на цена от 1530 лева Друга услуга, която оферират, е наблюдаване в стационар. Така да вземем за пример, в случай че пациент се почувства зле и отиде на обзор, само че по-късно се безпокои да остане самичък, той може да си заплати 35 лева, с цел да остане за час под наблюдаване или пък стотачка, с цел да го наблюдават до 12 часа. Такава услуга се предлага и нощем, само че цената е двойна. В клиниките обаче общоприетите услуги, за които търсим персоналния доктор, излизат доста солено. Така да вземем за пример за издаване на болничен можем да броим 14 лева, а за извинителна записка или направление – 12 лева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР