Болница "Пирогов" ще получи дарение - линейка, от Велик Приорат

...
Болница "Пирогов" ще получи дарение - линейка, от Велик Приорат
Коментари Харесай

Масони даряват линейка на Пирогов

Болница "Пирогов " ще получи подаяние - кола за спешна помощ, от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта. Това е първата самодейност сред двете организации след подписания сред тях меморандум за взаимно съдействие.

Парамедицинският автомобил е извънредно потребен за активността на лечебното заведение, защото ще разрешава да се реализира по-бързо и съответно реагиране в незабавни обстановки, касаещи директно живота и здравето на пациентите на „ Пирогов”. Благодарение на автомобила-линейка експерти ще могат да стигат за по-кратко време до болничното заведение, когато се постанова да бъдат осъществени интервенции по неотложност от медици, които сега не са на територията на лечебното заведение. Друга основна изгода е и набирането по неотложност на кръв и кръвни артикули и превозването им до болничното заведение за допустимо най-кратки периоди.

Автомобилът ще бъде осветлен в четвъртък от духовник от храм „ Покров Богородичен “, след което ще бъдат връчени ключовете и формалното удостоверение за подаяние на изпълнителния шеф на проф. доктор Асен Балтов.

Това е първата самодейност сред двете организации след подписания сред тях меморандум за взаимно съдействие. Благодарение на него лекари от "Пирогов " ще могат да посетят Италия и да почерпят опит, а лекари от там ще посетят незабавната университетска болница на България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР