Болница „Лозенец” вече да не е към Министерския съвет. Това

...
Болница „Лозенец” вече да не е към Министерския съвет. Това
Коментари Харесай

На първо четене: Болница „Лозенец” вече не е правителствена

Болница „ Лозенец” към този момент да не е към Министерския съвет. Това одобриха на първо четене депутатите с гласоподаване на промени Закона за лечебните заведения.
Болница „ Лозенец ” – нито детска, нито държавна Според премиера Министерският съвет няма орган, който да е в положение да ръководи здравната конструкция
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изясни, че държавното управление се е отказало да употребява болница „ Лозенец” като основа за основаване на детска болница и е готово тя да стане университетска към СУ „ Св. Климент Охридски”.

„ Между първо и второ четене на законопроекта ще бъдат препоръчани текстове, които софтуерно да покажат по какъв начин тази болница от вторичен разпоредник по бюджета на Министерския съвет ще се трансформира в комерсиално сдружение и оттова в университетска болница към СУ”, посочи министърът.

По думите му в болница „ Лозенец” ще могат да се лекуват жители от цялата страна. Собствеността ще е държавна, на университета ще се даде правото на ръководство, изясни Ананиев.
Новата детска болница ще е на територията на „ Александровска ” Болница „ Лозенец ” ще се трансферира на Софийския университет
Той увери също, че още тази година ще стартира строителството на детска болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР