Болничните системи на Европа са подложени на огромно напрежение поради

...
Болничните системи на Европа са подложени на огромно напрежение поради
Коментари Харесай

Болниците в Европа са подложени на огромно напрежение

Болничните системи на Европа са подложени на голямо напрежение заради поради растящия брой случаи на заразяване с Covid-19, които още веднъж сложиха континента в центъра на международната пандемия, предава Ройтерс.

Броят на инфектираните, който като цяло бе подложен под надзор с невижданите карантини през март и април, в този момент още веднъж непреклонно пораства, като управляващите на доста страни, като се тръгне от Полша и се стигне до Португалия, показаха възходящата си паника от новата рецесия, застрашаваща здравните им системи.

Белгия, която се бори, по думите на здравния си министър, с " цунами " от случаи на заразяване, отсрочва всички болнични процедури, които не са от първостепенно значение. Подобни ограничения назряват и в други страни, в които броят на инфектираните продължава да пораства.

" Ако темпото от предходната седмица се резервира, отлагането и преустановяването на част от неприоритетните действия ще стане неизбежно ", споделя пред Ройтерс Хулио Паскуал, шеф на барселонската болница " Хоспитал дел Мар ".

Ситуацията се усложнява още повече от широкоразпространената отмалялост от ковид и страшните стопански последствия от рецесията, които подрониха необятната социална поддръжка за карантините, каквито бяха въведени по-рано през годината за да бъде избегнато претоварването на здравните системи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР