Болките в кръста са сравнително често оплакване. Възрастните хора се

...
Болките в кръста са сравнително често оплакване. Възрастните хора се
Коментари Харесай

Болка в кръста - какво може да бъде?


Болките в кръста са относително постоянно недоволство. Възрастните хора се майтапят, че в случай че нищо не те боли няма по какъв начин да схванеш, че си още жив. И до някъде е по този начин – обикновено е понякога човек да го понаболява тук или там – когато се е преуморил или е настинал, a региона на кръста е застъпен представител на този жанр дискомфорт.

Когато обаче не сме обърнали внимание на алената светлина, че е време за отмора, или пък без да знаем сме развили заболяване, болката в кръста може да стане продължителна, мъчителна и смущаваща.

На хора с такива недоволства нерядко им се постанова да обиколят няколко експерта от разнообразни области преди да стигнат до повода и лекуването на болестта си. Това е по този начин, тъй като аргументите на признака включват значителен кръг от органи и системи. Ето няколко насоки:

1. Проблемът е в кръста

Най-честата причина е отклоняване точно в региона на кръста. Когато болката не се съпровожда от други общи недоволства и пациентът я свързва с неправилна поза или натоварване, е високо евентуално да се дължи на някое от следните:
Мускулно-ставно засягане; Херния на междупрешленните дискове; Артрит и остеопороза; Невралгия.
Задълбочен клиничен обзор и изобразителни способи са нужни за изтъкване къде тъкмо е изменението.

2. Гинекологични аргументи

Те варират от естествени физиологични феномени до съществени болестни процеси. Често са свързани с недоволства от отичане, което пък се отразява и като дискомфорт и болежка в кръста.

Известно е, че менструацията и предменструалният интервал могат да се съпътстват от мускулни конвулсии, тежест и болежка в корема, както и в кръста. Тези феномени са регулярни и надали могат да изненадат потърпевшата.

Много мощните болки в корема и кръста биха могли да са симптом на ендометриоза .

В ранните стадии на бременността също може да има изразена болежка в кръста, която да се обърка с предменструален синдром. Извънматочната бременност е рисково положение, за което също би трябвало да се мисли.

Други нециклични и по-алармиращи аргументи за болежка са овариалните кисти или карцином , както и тазововъзпалителната болест .

3. Бъбреците

Това е едно от първите неща, за които човек се сеща, когато стане въпрос за болежка в кръста.
Пиелонефрит
Инфекция на горните пикочни пътища. Среща се по-често при дами. Болката в кръста може да е както едостранна, по този начин и двустранна. Тя се съчетава нормално с болежка по хода на пикочопроводите и/или над симфизата (ниско долу в корема). Има болежка и парене при уриниране, което е постоянно, а урината е нищожна по количество, мътна и с неприятна миризма.

При такова заболяване най-често има и общи признаци като температура, изнемощялост, гадене и

повръщане.
Бъбречнокаменна болест
При съществуване на единични камъни в бъбречните чашки и легенче може да има както тъпи болки в региона на кръста, по този начин и цялостна липса на признаци.

Свързани публикации.. Боли ме кръст. Помощ! Как оказва помощ кинезитерапията при болежка в кръста? 0 Най-честите аргументи за болежка в кръста 0 Ендометриоза - от време на време болката при сексуален акт е признак 0

Често първа изява на положението е бъбречната колика . Тя се предизвиква от напредване на конкремент по хода на уретера, което се предизвика от физически старания, изобилен банкет на течности, субстанции с диуретичен резултат – алкохол, кофеин и други

Болката има коликообразен темперамент и по интензитет може да стигне до нетърпимост. Придвижва се по хода на уретерите към пикочния мехур и половите органи и може да продължи от часове до дни в случай че не се потърси помощ.

Съпътства се нерядко от гадене, повръщане, отичане на корема и запек, както и кръв в урината. Затихването на болката е значим миг, тъй като се дължи или на елиминиране на конкремента, или на прекъсването му някъде по хода на пикочопровода.

Последото може да бъде рисково, тъй като въпреки и болката да е отминала, конрементът е допустимо да аргументи затруднено приключване на урината и хидронефроза – задържането на такова положение може да повреди бъбрека.

4. Стомашно-чревния тракт

Коликообразни болки по хода на дебелото черво, изключително в левия му сегмент, могат да са свързани с безобидни състояня като лека констипация, само че и с по-сериозни заболявания. Във всеки случай при задържането на недоволствата повече от няколко дни или поява на още признаци би трябвало да се консултирате с

гастроентеролог.

Задстомашната жлеза, когато е възпалена, може да е мощно мъчителна, като болката е освен в корема, само че и откъм гърба на гърба и кръста – болните я разказват като опасващ обръч.

В множеството случаи болката е главното недоволство, само че в случай че съумеете да съобщите за съществуването и на други такива, това ще форсира откриването на повода и нейното премахване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР