Боли ви при всяка стъпка – това са първите признаци

...
Боли ви при всяка стъпка – това са първите признаци
Коментари Харесай

Боли ви при всяка стъпка – 11 начина да излекувате коленете си

Боли ви при всяка стъпка – това са първите признаци на артрозата. Всеки трети над 30 години може да заболее от нея. Това значи, че е изхабен еластичният хрущялен слой, който служи за амортисьор. Причините са липса на придвижване, контузии или наднормено тегло.

 
Вижте 11 метода да излекувате коленете си:
 
1. Да яхнете колелото
Движението е най-хубавото лекарство. Само при постоянно натоварване и разтоварване на колянната става хрущялът е в положение да изхвърли отпадъчните артикули и да поеме хранителни субстанции. Така защитният слой на коляното остава здрав и разтеглив. Хората, които към този момент имат недоволства, би трябвало да изберат спорт с равномерни, кръгови придвижвания. Идеални са колоезденето, плуването и водният фитнес.

 
2. Да изчистите организма си от киселини
Според доста експерти прекаляването с месо, кафе, сладкиши и алкохол в продължение на години може да увеличи киселинността в коляното. Когато салдото киселини – основи на организма се наруши, непотребната киселина се отсрочва в съединителната тъкан и атакува костите и хрущялите . Затова би трябвало да намалите месото и да приемате задоволително артикули, образуващи основи – зеленчуци, картофи и плодове. Това ще усъвършенства снабдяването на хрущяла с хранителни субстанции.

3. Да си купите нови обувки
Неудобните обувки също могат да провокират проблеми в коленете – тогава оказват помощ стелките. Има и специфични обувки с удебеления на пръстите и петите, които изправят тялото и развиват мускулите на краката. Така коленете се облекчават. По-щадящи са ниските токове от високите, които усилват натоварването на коленете.

 
4. Добрите остарели медикаменти на баба
При подути, възпалени и горещи колене оказват помощ студени компреси или компрес с обезмаслена извара – нанесете върху забрадка към един пръст пълен пласт и превържете коляното. Иначе артрозните колене обичат топлото – термофор или електрическа възглавница . Топлината уголемява кръвоносните съдове и ставата се храни по-лесно. Можете да държите торбичка с троскот 30 минути над вряща вода, да я сложите на коляното и да я фиксирате с шал. Държите компреса 30 минути.
5. Да развиете по-добре мускулатурата на краката
Здравите мускули са основата за мощни колене. Те обкръжават ставата и я стабилизират. Най-важен е четириглавият мускул на бедрото, който води колянното капаче. Жените са по-податливи на проблеми с коляното, защото по хормонални аргументи имат по-слаби мускули. Упражненията за мускулите на краката са елементарни и не изискват комплицирани уреди.

 5. Да развиете по-добре мускулатурата на краката
6. Медитация
Според обичайна китайска медицина интензивността на сухожилията и ставите се командва от функционалния кръг на черния дроб. Той елементарно излиза от равновесие при стрес и неприятности. Така че който се бори със напрежението, да вземем за пример посредством медитация или разтривки, се грижи и за ставите си.
7. Курс на лекуване на коляното
Има субстанции, които оказват помощ на ставите ни да останат гъвкави. Глюкозамин и хондроитин, естествените съставки на колянната става. За укрепване се взимат в продължение на три месеца на ден по 1000 до 1500 мг хондроитин сулфат и 1500 мг глюкозамин сулфат. По-бързо работят инжекции с хиалуронова киселина – лекарят я слага в ставата, където тя работи като смазка. Обикновено се поставят от три до шест инжекции, действието им продължава към половин година.

 
8. Разтоварване на коляното
Нищо не вреди повече от дългото седене. Сгъването на коляното натоварва хрущяла и в дълготраен проект води до съкращаване на мускулатурата на бедрото. Така се получава едно придърпване на капачката. Изходът е да вдигнете краката си на табуретка под бюрото и постоянно да ставате и да се разтъпквате . През нощта позата на ембрион също не е потребна за коленете. Опитайте се да заспивате с изпънати крайници.

9. Да заложите на здравословните храни
Витамините и минералите са неимоверно значими за ставите и хрущялите – селен и витамин Е обезвреждат свободните радикали, които са причина за възпаления. Калцият и фосфатите са значими за минерализацията на костите, цинкът - за възобновяване на хрущялите, манганът поддържа млади клетките на ставите. Пет порции зеленчуци и плодове на ден обезпечават нужните субстанции.

 
10.  Акупунктура
Ако коляното ви боли от много време, акупунктурата е по-добра от медикаментите. Това демонстрира резултатът от едно проучване на немски учени на две групи пациенти. След 10-15 процедури с иглите при 51% от пациентите е имало усъвършенстване, лекуването с медикаменти е помогнало единствено на 28%.

 
11. Посещение при хирург
Ако друго не оказва помощ, може да се направи дребна интервенция . При артроскопията хирургът изглажда грапавия хрущял – резултатът нормално трае с години. Ако на някои места хрущялът е изцяло опустошен, на помощ идва микрофрактурирането. Лекарят провокира кървене в костта, което кара стволовите кафези да образуват нов пласт хрущял. Съществува и трансплантация на хрущялни кафези – лекарят изважда хрущял от пациента, отглежда го в лабораторията и го присажда в ставата. Специалистите ще преценяват кой способ е най-подходящ за вас.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР