Болестта на Хашимото представлява автоимунно заболяване, което поразява щитовидната жлеза.

...
Болестта на Хашимото представлява автоимунно заболяване, което поразява щитовидната жлеза.
Коментари Харесай

8 известни жени, които страдат от болестта на Хашимото

Болестта на Хашимото съставлява автоимунно заболяване, което поразява щитовидната жлеза. Заболяването съставлява развиване на продължителен инфекциозен развой, който унищожава тъканта на щитовидната жлеза. Това е най-голямата ендокринна жлеза с вътрешна секреция.

Трудно е да се дефинира точната причина за възникването й. Някои експерти считат, че стресът е основен фактор, който поражда разстройствата във функционалностите на щитовидната жлеза, а оттова и болестта.

Възможно е заболяването на Хашимото да се прояви и като резултат на лекуване от друго заболяване, при което пациентът е подлаган на лъчелечение или различен тип облъчване. Редица са бранителите на тезата, че болестта се отключва вследствие на генетичен недостатък, който може да се прояви в даден миг.

Вероятно и вие познавате хора, наранени от болестта, без даже да подозирате. Звездите в Холивуд също не са подминати от здравословни проблеми. В днешната ни изложба ви представяме 8 известни дами, които обществено признават, че страдат от болестта и се борят със признаците.

Ако пък самите вие имате заболяването, ще ги почувствате в действителност близки. Още повече, че тези дами не се предават на заболяването, а жънат триумф след триумф, доказвайки, че са мощни и няма да разрешат положението им да ги пречупи.

Такива да вземем за пример са актрисите Моли Симс и Зоуи Салдина.

 д eonline.com

 д eonline.com

Вижте и останалите в ГАЛЕРИЯТА

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР