Болестта на Алцхаймер е най-често срещаният вид деменция. Дегенеративното заболяване

...
Болестта на Алцхаймер е най-често срещаният вид деменция. Дегенеративното заболяване
Коментари Харесай

Болестта на Алцхаймер и връзката с мазнините в областта на корема

Болестта на Алцхаймер е най-често срещаният тип деменция. Дегенеративното заболяване визира от ден на ден хора в международен мащаб (около 47 милиона души), а на този стадий намерено дейно лекуване няма, по тази причина акцентът на учените е на първо място върху вярната профилактика. А за нея е добре да сме наясно с главните рискови фактори, които могат да доведат до диагностициране.
Прочетете още
На първо място измежду предпоставките за развиване на заболяването на Алцхаймер е възрастта. Генетичната предразположеност също има не по-малко значение. Наднорменото тегло, диабет вид 2, пушенето и потреблението на алкохол, както и неналичието на физическа интензивност са тези фактори, на които можем да окажем въздействие, с цел да понижим риска от развиване на заболяването.

Според ново проучване на учени от Rutgers University, количеството и точното разположение на коремните мазнини може да окаже въздействие върху положението на мозъка и неговото правилно функциониране, изключително при хора, които към този момент са в риск от развиване на Алцхаймер поради други аргументи.

 Снимка 655422

Коремните мазнини се разделят на два типа. Едната е подкожна, а другата е висцеларна, която е ситуирана надълбоко в коремната празнина и към органи като панкреас и черен дроб. В избрани количества тя се счита за потребна, тъй като пази тези органи, само че когато е в по-големи, може да докара до редица проблеми. Сред тях са инсулт, хипертония, сърдечно-съдови болести, както и някои типове рак. 

Изводите от това проучване са в поддръжка и на тези от предходни, които също откриват връзка сред нарасналото количество висцеларни мазнини и спада в когнитивните функционалности, изключително при хората, при които факторът възраст е на разположение. Наблюдава се намаляване на размера на сивото вещество, а въздействието на мазнините е даже по мощно при мъжете, в сравнение с при дамите, написа Medical News Today.

 Снимка 655423

Акцентът е най-много върху мазнините към панкреаса, тъй като те потвърдено имат връзка с мозъка и познавателните действия. Именно заради тях и диабет вид 2 се счита за рисков фактор за развиване на заболяването на Алцхаймер. Един от признаците на диабета и преддиабетното положение е точно нарушена функционалност на панкреаса.

Това е още една съществена причина да съблюдаваме здравословен хранителен режим и да бъдем дейни - две лесни, само че ефикасни стъпки, с които ще се преборим с коремните мазнини. Здравословните привички би трябвало да продължат да се поддържат и в преклонна възраст, когато суетата остава на назад във времето, само че грижата за здравето не трябва. А и да не забравяме, че измененията, които предхождат заболяването на Алцхаймер, стартират да се виждат още от 40-50-годишна възраст.

за жалост, с диети и извършения мъчно ще можем да редуцираме мазнините тъкмо в коремната област, само че най-много с понижаване на употребяваната захар и приемането на повече фибри и протеини ще може да реализираме по-добър резултат. Много е значимо и да спим задоволително, да одобряваме нужното количество вода и да не сме подложени на продължителен стрес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР