Боксовата легенда Владимир Кличко прекрати изненадващо кариерата си, гърмят световните

...
Боксовата легенда Владимир Кличко прекрати изненадващо кариерата си, гърмят световните
Коментари Харесай

Една епоха в бокса приключи! Кличко сложи край на кариерата си

Боксовата легенда Владимир Кличко приключи изненадващо кариерата си, гърмят международните медии. Украинецът прекара на професионалния кръг цели 21 години. Той размаза 64 пронивници - 53 от тях с нокаут, като отстъпи единствено 5 пъти в дългогодишния си състезателен път, написа Sporta.bg.

41-годишният състезател господства в бокса от началото на 21 век и стана собственик на всички пояси в тежка категория - IBF, WBA. WBO и IBO.

Иначе Кличко завладя света на бокса през 1996 година, когато сграбчи златен орден на Олимпиадата в Атланта в супертежка категория. Само след две години завоюва първия си пояс на профиарената след победа над Маркъс Макинтайър, а това бе единствено началото на огромните му триумфи.

Последно Кличко падна в тежък пердах от английската звезда Антъни Джошуа. Боксовият свят се готвеше за реванш сред двамата на 11 ноември в Лас Вегас, само че не щеш ли той няма да се изиграе. Украинецът смъква ръкавиците след една блестяща кариера.

Това дава опция на най-хубавия български боксьор Кубрат Пулев да се изправи против Джошуа в титанична борба за купата на WBA. Кобрата е единственият формален кандидат за пояса и в случай че Ей Джей откаже мач с него, автоматизирано ще загуби купата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР